Dünya:
ŞİFRENİZİ AMAN UNUTMAYIN

ŞİFRENİZİ AMAN UNUTMAYIN

San Francisco'da yaşayan Alman yazılımcı Stefan Thomas, 10 yıl önce 'Bitcoin Nedir?' adlı animasyonlu video hazırlayarak karşılığında tanesi ortalama 4 dolardan 7 bin 2 Bitcoin kazandı. 

Thomas, son bir yılda Bitcoin'in yüzde 340 değerlenmesi ve şu sıralar 1 Bitcoin'in 35 binli rakamlara ulaşması ile milyoner oldu ancak şifreni hatırlamadığı için kazancına ulaşamıyor. 

Bu hafta New York Times’a konuşan Thomas, şifresini unuttuğunu ve yaptığı 8 denemenin ardından hard diskinde yer alan elektronik cüzdanına erişebilmek için sadece iki şifre hakkı kaldığını belirtti. En yaygın olarak kullandığı sekiz şifre kombinasyonunu deneyen ancak sonuca ulaşamayan Tomas, "Yatağa uzanıp düşünürdüm, sonra yeni bir stratejiyle bilgisayara giderdim, işe yaramazdı ve yine çaresiz kalırdım" dedi. 

'Umarım başkaları benim hatamdan ders çıkarır'

Thomas Twitter'dan yaptığı açıklamada ise "Acı verici bir anı. Umarım başkaları benim hatalarımdan ders çıkarabilir. Hala çalıştıklarından emin olmak için yedeklerinizi düzenli olarak test edin. Bir parça öngörü, on yıllık pişmanlığı engelleyebilirdi" dedi. 

Thomas bu iki hakkında da doğru şifreyi giremezse 220 milyon dolar değerindeki kripto parayı kaybedecek. 

Dünya genelinde kripto paraların yüzde 20’si kayıp

Dünyanın en yaygın kripto para birimi Bitcoin kullanıcıları, dijital şifrelerini unutması sonucu ciddi miktarda para kaybediyor.

2013 yılında, İngiltere'de yaşayan IT çalışanı James Howells, 7.500 Bitcoin anahtarlarını içeren bir sabit diski yanlışlıkla çöpe atarak kazancını kaybetmişti. O zamanlar kaybedilen Bitcoin'ler yaklaşık 4 milyon sterlin değerindeydi. Şimdi ise, 250 milyon dolardan fazla değere sahip olacaklardı.

Kriptopara veri şirketi Chainalysi'e göre, dünya genelinde kripto paraların yüzde 20’si cüzdanlara erişimin kaybedilmesi sebebiyle kayıp. 

sputniknews  

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku