Dünya:
SOÇİ'de ÜÇLÜ ZİRVE

SOÇİ'de ÜÇLÜ ZİRVE

Soçi’de gerçekleşen üçlü görüşmede, Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış anlaşmasının temelini oluşturacak belgenin imzalanması konusu masaya yatırıldı.
Putin, Soçi’de geçen görüşmenin çok yararlı olduğunu ve gelecekteki anlaşmalar için uygun hava yarattığını söyledi.

Rus lider, “Bugün ortak açıklama üzerinde anlaşma sağladık. Açık söylemem gerek, her şey onaylayamadık, uzmanlar seviyesinde geliştirilen ön taslaktaki bazı şeyleri çıkarmak zorunda kaldık. Yine de bu adım, durumu bir bütün olarak çözmeye yönelik yeni eylemler için koşullar yaratıyor” ifadesini kullandı.

Soçi’de gerçekleşen görüşmenin, ülkelerin gelecek konusunda anlaşabildiğini sergilediğini, çünkü herkesin normalleşmeye ilgi duyduğunu söyleyen Putin, Moskova’nın bu çatışmaya nokta koymak için mümkün olan her şey yapacağını kaydetti.

Aliyev ve Paşinyan’a, bu görüşme için Rusya’ya geldikleri için teşekkür eden Putin, “Anlaştığımız gibi temas halinde kalacağız, bu diyaloğu sürdüreceğiz ve bu uzun süredir devam eden çatışmaya son vermek için gerekli olan çözümleri aramaya devam edeceğiz” dedi.

Putin bugün Soçi’de 3 görüşme gerçekleşti. Önce Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle ayrı ayrı görüşme gerçekleşti, sonra bir saati aşkın süren bir üçlü zirve yapıldı.

sputniknews

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku