Dünya:
TEKSAS SALDIRISI BAKANLIKTA

TEKSAS SALDIRISI BAKANLIKTA

Texas Kamu Güvenliği Direktörü Steven McCraw, polisin Uvalde'deki okula ulaştıktan sonra içeri girmek için beklemesinin hatalı bir karar olduğunu belirterek "İşe yarayacağını düşünsem özür dilerdim" dedi.

Pazar günü de saldırı sonrasına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. ABD Adalet Bakanlığı, polisin müdahalesi için inceleme başlatıldığını açıkladı.

Saldırgan, okula girdikten ancak 75 dakika sonra öldürülebilmişti.

McCraw olay yerindeki polislerin, saldırganın içeride sadece barikat kurup saklandığını düşündüklerini ve aktif olarak öğrencilere ateş açmadığı kanaatine vardıklarını belirtti.

Saldırı nasıl gelişti?

Saldırgan okula yerel saatle 11:33'te girmiş, ilk polisler yaklaşık 2 dakika sonra okula ulaşmışlardı. Bu polisler, saldırganın kendisini bir sınıfa kilitlediğini söyledi.

12:03'te ise yaklaşık 19 polis okul koridorundaydı ancak saldırganın kendisini öğrencilerle birlikte kilitlediği sınıfa 12:50'ye kadar girmediler. Oysa ki geçen sürede içeriden silah sesleri geliyor ve öğrenciler 911'i arayarak yardım istemeye devam ediyordu.

Saldırgan ancak 12:51'de, polisin taktik birliğinin olay yerine ulaşıp sınıfa girmesiyle öldürülebildi.

Saldırganın okula, bir öğretmenin daha önce kapatmayı unuttuğu kapıdan, hiçbir engelle karşılaşmadan girdiği de açıklandı.


BBC NEWS Türkçe

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

PUTİN'den "VURURUZ" TEHDİTİ
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın İngiliz silahlarıyla Rus topraklarına saldırması durumunda,...

Haberi Oku