Dünya:
'TÜRK KAPTANIN HABERİ VARDI'

'TÜRK KAPTANIN HABERİ VARDI'

Brezilya’da piyasa değeri 1 milyar liranın üzerinde 1304 kilogram kokainin yakalandığı iş insanı Şehmuz Özkan’a ait uçaktaki  dört Türk mürettebatın üçü serbest bırakıldı. Dün Brezilya’daki Fortelaza Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonun ardından İkinci pilot, teknisyen ve kabin memuru Brezilya Federal Polisi’ne verdikleri ilk ifadelerinin ardından bırakıldı. Ancak 48 yaşındaki Kaptan Pilot V.D., İspanyol yolcu Gonzalez Valdez’le birlikte gözaltında tutulmaya devam ediyor.

Brezilya Federal Polisi Sözcüsü Alan Robson, soruşturmada elde ettikleri ilk bilgilere göre Türk kaptanın, uçakta uyuşturucu madde bulunduğunu bildiğini değerlendirdiklerini açıkladı. Robson, “Görüşmeler, belgeler, soruşturma ile olay yerinde toplananlar kaptan pilotun uyuşturucu taşındığına dair bilgi sahibi olduğuna işaret ediyor” dedi.

Kaptan dışındaki mürettebatın suça karıştığına dair bir kanıt olmadığını kaydeden Robson, havalimanındaki ilgili şirketlerin ve üç Türk mürettebatın tanık olarak dinlendiğini açıkladı.

TURİSTİK GEZİ BEYANI ŞÜPHE UYANDIRDI

Federal Polis Sözcüsü, operasyonun bir soruşturmanın sonucu başlatıldığını, İspanyol yolcunun uçağa biniş sırasında polise kaçamak cevap vermesi ve turistik gezi için gittiğini söyleyince harekete geçtiklerini duyurdu.

Sao Paulo’daki Guarulhos kentinin, özel jetle seyahat eden bir yabancının neredeyse hiç tatile çıkmadığı sıradan bir şehir olarak biliniyor.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku