Dünya:
UGANDA'da KANLI SALDIRI

UGANDA'da KANLI SALDIRI

Terör örgütleri bu kez Afrika'da ortalığı kana buladı. Uganda'da DEAŞ ile ilişkili örgüt üyeleri, korkunç bir saldırı gerçekleştirdi. Silah ve bıçaklarla bir orta okulun yurduna saldıran militanlar, yurdu ateşe verdikten sonra öğrencileri hedef aldı.

Hayatını kaybedenlerin çoğu öğrenciyken bir güvenlik görevlisinin ve okulun dışında bulunan iki kişinin de canından olduğu belirtildi. Uganda ordusunun yaptığı açıklamada saldırının yaklaşık 5 kişi tarafından düzenlendiği duyuruldu. Kongo sınırına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Kasese bölgesinde yaşanan saldırıda kaçırılan öğrencilerin olduğu da ifade edildi. Saldırganların kaçırdıkları öğrencilerle birlikte Kongo sınırından kaçtığı belirtildi.

Saldırıyı düzenleyen militanların okul hakkında detaylı bilgisi olduğu düşünülüyor. Yetkililer, erkek yurdunun kapısının kitlenip ateşe verildiğini ancak kız yurdunun kilitlenmediğini, militanların kaçmaya çalışan kız öğrencilere pala ve silahlar ile saldırdığını söyledi.

ÖRGÜTÜN UGANDA'DAKİ İLK SALDIRISI DEĞİL

DEAŞ ile ilişkili Müttefik Demokrat Güçler'in ilk saldırısının olmadığı öğrenildi. Uganda'da 1998 yılında 80 öğrencinin yurtlarında yanarak can verdiği saldırı, aynı örgüt tarafından üstlenilmişti.



CNN Türk
Anahtar Kelimeler
DEAŞUgandaYatılı Okul
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku