Dünya:
UKRAYNA'ya 42 ADET F-16

UKRAYNA'ya 42 ADET F-16

Hollanda ziyareti kapsamında Başbakan Mark Rutte ile bir araya gelen Zelenskiy, görüşme sonrasında Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Hollanda’nın Ukrayna’ya 42 adet dördüncü nesil F-16 avcı uçağı teslim edeceğini ifade etti.

Zelenskiy, “Bugün Ukrayna'nın hava kalkanını güçlendirmeye yönelik bir adım daha atıyoruz. F-16. Mark Rutte ve ben, pilotlarımızın ve mühendislerimizin eğitiminden sonra Ukrayna'ya verilecek F-16'ların sayısı konusunda anlaştık. 42 uçak. Ve bu sadece bir başlangıç” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Reuters, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin, Ukrayna'ya kaç adet F-16 uçağı tedarik edeceğini kesin olarak belirtmediğini aktardı.

Rutte’nin açıklamalarına dayandırılan haberde, “Hollanda, 42 adet F-16 savaş uçağından kaç tanesinin Ukrayna'ya teslim edileceğini henüz belirlemiş değil” denildi.

Bu arada Danimarka Savunma Bakanlığı da Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları teslim edeceğini doğruladı, ancak önce Ukrayna pilotlarının bu uçaklarda eğitim görmesini, gerekli izinleri almasını ve ülkedeki altyapının uçakların kullanımı için uygun hale getirilmesini şart koştu.



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku