Ekonomi:
DÜNYA BANKASI UYARDI

DÜNYA BANKASI UYARDI

Dünya Bankası Başekonomisti Carmen Reinhart, Covid-19 pandemisinin daha fazla uzaması durumunda küresel ekonominin bir finansal krizle karşı karşıya kalabileceğini dile getirdi.

Bloomberg televizyonuna konuşan Reinhart, pandeminin bir sağlık krizi olduğunu ancak klasik finansal bilanço problemlerine dönüşen unsurları olduğunu belirtti.

PANDEMİ DAHA FAZLA UZARSA…

Dünyada ortalama kişi başı gelirin 2021 sonunda da pandemi öncesi seviyelerin altında olmasını beklediklerini hatırlatan Reinhart, 2021’de dünya ekonomisinde görülecek büyümenin, tam bir toparlanma anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

Pandemi daha uzarsa, işletmelerin kapanması nedeniyle istihdamda daha çok bozulma olacaktır” diyen profesör, “Çok kaygılıyım; eğer bu süreç daha da uzarsa, bireylerin, hanelerin ve şirketlerin bilançolarında daha çok zorlanacaktır” ifadelerini kullandı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku