Ekonomi:
'ENGEL ÇIKARANLARIN ÖNÜNDE DURACAĞIZ'

"ENGEL ÇIKARANLARIN ÖNÜNDE DURACAĞIZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa Viranşehir’de düzenlenen AKP mitinginde konuştu.

Nebati, “Yatırımcının önünü kesenlerle mücadeleye etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız” dedi.

Nebati daha önce yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda, “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz.” demiş, bu sözler tartışmalara sebep olmuştu.

HERKES YARDIM İSTİYORDU

20 yıllık iktidarları döneminde çok şey yaptıklarını söyleyen Bakan Nebati, Şanlıurfa'da yaşadığı dönemlerle ilişkin ise şunları söyledi: “Şu Viranşehir, şu topraklar her şeye şahittir. Bu yollarda, bu caddelerce çok insan yaklaştı. ‘Seyyidim,. Hastaneye gidemiyorum doktor yok. Şeyhım, Urfa'ya götüreceğim hastamı yardım et, Seyidim, doktora gittim, ilaç bulamıyorum. Seyidim, abim kardeşim' diye yardım istedi. Şimdi elhamdülillah yolda yürüyenler alnı açık, başı dik bir şekilde ‘Bana hizmet eden doktora gidiyorum ilaçlarımı da istediğim eczaneden alıyorum' diyor. Minnet yok. Ahmet'e, Mehmet'e, Aliye, Veli'ye minnet yok. Hiç kimseye minnet yok. Bu devlet herkesin ihtiyacını karşılayacak güce sahiptir. Sadece sağlıkta değil, havaalanlarıyla, savunma sanayisiyle özgür, güçlü dış politikasıyla  dünyada Türkiye var diyecek bir gücümüz var.”

KILIÇDAROĞLU'NUN PROJESİNİ ANLATTI

Konuşmasında AKP iktidarında belediyecilik hizmetinin öğretildiğini de savunan Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa ziyareti sırasında dile getirdiği, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eleştiri konusu yapılan güneş enerjisi konusunda da müjdeler verdi.

Nebati bu konuda şöyle dedi:  “Güneş enerji santralleriyle size net olarak söyleyeyim üç yıl içinde  Urfa'da enerji ihtiyacı tarımsal abonelerde sıfırlanmış olacak. Hesabını soracaksınız. Yetmez, ürettiğiniz fazla enerjiyi de satacaksınız. Üç yıl içerinde çiftçilerimiz bir daha elektrikle ilgili ‘Şu problemi yaşadım, elektriğim kesildi, parasını karşılamıyorum, Fatura yüksek geldi' demeyecek. Size öyle imkanlar vereceğiz ki, ihtiyacınız olduğu yerde enerjinizi kendiniz üretecek, ürettiği enerjisiyle inşallah patlama yapacak. Bin MW HES tesisi kurulması durumunda, Türkiye iki yılda ihtiyacını karşılayacak. Yani, 8 milyon dekar alanı sulamaya açmış olacağız bu yatırımla.”

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Bugünkü konuşmasında enflasyon konusunda da açıklamalarda bulunan Nebati enflasyon sorununun halledileceğini belirtti. Nebati şunları söyledi:

“Zorluklar yaşıyoruz. Dünyada emtia, petrol fiyatları yükseliyor. Yansıtmamaya çalışıyoruz. Enflasyonun baskısı altındayız, halledeceğiz. Enflasyonla nasıl mücadele edileceğini en iyi bilenlerdeniz.

Bu günler geçecek. Bugün karamsarlık yayanlar, insanların moralini bozmaya çalışanlar, Türkiye’yi şikayet edenlere sesleniyorum: Bu ülke hiç kimseye eyvallah etmez”

TARTIŞMALI POLİTİKALARIN ARDINDAN SERT YÜKSELMİŞTİ

Son yıllarda Merkez Bankası ve ekonomi yönetiminde sık sık değişikliğe gidilmesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın düşük faiz isteği ve üretim ve ihracat ile cari dengede fazla verilmesini öngören ekonomik planına yönelik endişeler sebebiyle 2021’de TL dolar karşısındaki yüzde 44 değer kaybetmişti.

Para birimindeki sert değer kaybı ve küresel piyasalarda emtia ve enerji fiyatlarının yükselmesi enflasyonun da sert yükselmesine sebep olmuştu. Hali hazırda yüzde 50’yi aşan ve önümüzdeki aylarda daha da yükselmesi beklenen enflasyon Türkiye’deki ana endişe konularından biri olmaya devam ediyor.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ
CHP'li Gürer, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilen bayram ikramiyesinin en az asgari ücret tutarında...

Haberi Oku