Ekonomi:
ERDOĞAN FINDIK FİYATINI AÇIKLADI

ERDOĞAN FINDIK FİYATINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, TMO’nun kabuklu fındıkta alan destekli olarak kilogram başına ortalama 54 lira ödeyeceğini belirtti.

“İNANIYORUM Kİ SİZLER DE KABUL EDECEKSİNİZ”

Erdoğan, “Fındık lafını duyunca hepinizin heyecanlandığını biliyorum. İhracatta fındığın önemli bir yeri var. Sadece geçen yıl 122 ayrı ülkeye 2 milyar 300 milyona yakın bedelle 344 bin tondan fazla fındık sattık. Hem üretim alanı hem fındığı ile Ordu fındığın 3'te birini gerçekleştiriyor. Rekolte bakımından Samsun, Giresun, Zonguldak ve diğer iller takip ediyor. Biz iktidara geldiğimizde fındık 1 doların altındaydı. Şimdi 3 doların üzerine çıkıyor. Emekçilerin karşılığını vermek için tüm şartları zorladık. Bugün açıklayacağımız fiyat ile hem üreticinin gelirini arttıracağımıza, hem de ihracatımızı yükselteceğimize inanıyorum. TMO 2022 alım sezonunda yüzde 50 sağlam iç esasına kabuklu fındığa kilo başında levant kalite için ve Giresun kalite için alan destekli olarak ben burada rakam açıklıyorum. İnanıyorum ki sizler de kabul edeceksiniz, ortalamalısını 54 TL olarak inşallah açıkladım. Hayırlı olsun bereketli olsun” dedi.

EKONOMİK KRİZ AÇIKLAMASI

Ekonomik krizi değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

*Tüm dünya krizlerin pençesinde kıvranırken, biz dolu dizgin hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz.

*Eskiden dünyada işler yolunda giderken istikrarsızlığın, kifayetsiz siyasetçilerin bedelini krizlerle öderdik.

*Geleceğimizi ipotek altına soktular. Ancak bugün tüm dünya krizin pençesindeyken, biz dolu dizgin hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz.

*Elbette bizim de sıkıntılarımız var ancak biz bunları aşabilecek kapasitedeyiz. Yıllarca bu ülkeyi, milli iradeyi yok sayarak darbelerle demokrasimizi yaralayarak; yokluk ve yoksullukla insanımızın belini bükerek engellediler.

*CHP’nin karneyle benzin dağıtılan, ekmek dağıtılan dönemleri vardı. Bizim iktidarımızda hamdolsun böyle şeyler yok.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘BAY KEMAL’ TEPKİSİ

*Bunların eser namına bir müktesebatları bulunmuyor. Bizim yaptığımız projeleri sanki kendisi yapmış gibi sahipleniyorlar. Bir zamanlar bu Bay Kemal SSK’nın başında değil miydi?

*SSK’yı batırmadı mı? Ne hale getirdi oraları. Şimdi hastanelerimizin her biri birbirinden güzel. Şimdi bir şehir hastanesi Ordu’ya yapıyoruz.

*Cehalete öyle bir seviyede ki bizim kendisiyle dalga geçmek için ifade ettiğimiz laflardan medet umacak kadar dibe batmış vaziyette.

*Biliyorsunuz bu zata zaman zaman ‘Bay Kemal’ diye takılıyorum. En sonunda bunu kendisi de kabul etti. Kendisi ‘Bay Kemal’ lafını öyle benimsemiş ki ismi yerine bunu kullanmaya başladı.

*Halbuki ülke ve millet adına hiçbir siyaset üretmeyip ana muhalefet koltuğunu yıllardır yalan ve yanlış ifadelerle işgal ettiği için kendisine bu unvanını vermiştim.

*Ama eksik yapmış. ‘Bay Kemal’ lafının altına bir de CHP Genel Müdürü unvanını eklemesi lazım, hatta seçimden sonra buna ekleyeceği emekli CHP Genel Müdürü ibaresini de şimdiden hazırlarsa iyi olur.

“CHP VE YANDAŞLARI GENÇLERE GÜVENEMEZ”

*Gençlikten korkalar. Eğitimin alt yapısını 20 yılda baştan sonra, sağlık sistemini baştan sona sıfırdan kurmak mümkünmüş. Bu ülkenin yoldan hava limanını, konuttan baraja temel ihtiyaçlarını karşılamak mümkünmüş. Ordu Giresun Havalimanı'ndan artık benim kardeşlerim çok rahat memleketlerine gidip-gelebiliyor.
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

200 TL'nin SATIN ALMA GÜCÜ ERİDİ
Tedavüle girdiği günden bu yana 200 TL'lik banknotun satın alma gücü eridi. Artık 1 kilo peynir bile...

Haberi Oku