FELAKETİN YOLDA OLABİLECEĞİNİN FARKINDA MISINIZ?
 
Türkiye’deki maden işçileri Afganistan ve Pakistan’daki maden işçilerinin çalıştığı şartlarda çalışır ve işletmecilere maliyet getirmesin diye senelerdir imzalanmayan ILO’nun 176 sayılı sözleşmesi imza beklerken,  İzmir Vali Yardımcısı, Soma’daki facia ile ilgili “Aklını kullanan hayatını kurtardı” şeklinde konuştu. Bu durumda ölenlere ne demiş oldu? 300 canın yitip gittiği bir yerde enerji bakanı 2 gündür aynı gömleği giydiği için ‘durumumuz şu anda bu’ diyerek serzenişte bulunabiliyor ve kumanya yememek için kendi aşçısını da Soma’ya götürüyor. Ve aynı günlerde Zonguldak’ ta madende çalışacak 115 kişi için kadro açılıyor, son hafta yaşadığımız maden faciasına rağmen 4000 kişi başvuruyor. Off memleketim off…

Bu arada tekmeyi atan Başbakanlık müşavirinin 7 gün iş göremez raporu aldığı iddiaları var. Tekmeyi atan mağdur, tekmeyi yiyen suçlu. Neyse ki 7 gün iş göremeyecek. Tesellimiz bu. Batman'da ise akrabası 2 kişinin tecavüzüne uğrayan ve hamile olduğu ortaya çıkan kadın aile kararı ile öldürülüyor. Tecavüze uğrayan suçlu, sapıklar suçsuz. Neyse ki savcı ailenin tümü için müebbet istemiş bakalım nasıl sonuçlanacak.

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşadık ama esas felaket nükleer santrallerde olmasın diye umalım. Böyle bir ülkede nükleer santral olacağı düşüncesi en kötü kâbustan bile daha kâbus. Felaket senaryosu yazmak istemiyorum ama görünen köy de kılavuz istemiyor maalesef. Şu anda henüz inşaat aşamasında olan santraller her ne kadar 9 şiddetine dayanıklı yapılacağı söylense de her ikisi de fay hatlarına yakın bölgelerde. Mersin Akkuyu’nun 30 kilometre kuzeyinde Ecemiş fay hattı var. Sinop ise kuzey Anadolu fay hattına yakın. Japonlar bile nükleer felaketten sonra 54 reaktörden 52’sini kapadı. Biz şimdi açıyoruz.

Bir kez de başımıza bir şey gelmeden tedbir alınsın diye umalım. Bir kere de ‘bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın‘ sözünü olumlu hatırlayalım. Hiç açılmasın istiyoruz ama belli ki artık açılacak. Bari bir kere de milli maçlar hariç bir konuda milletçe birlik olalım. Nükleer santrallerle ilgili tedbirlerin açılmadan alınması için mücadele verelim.


https://twitter.com/aspavags
https://www.facebook.com/esra.feride.9
  
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
inci demirel 10 yıl önce

bir felaket olduğu zaman sizlanacağımıza olmadan önce tedbir alalım..nükleer santrallere hayır diyelim....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87