FENER REAL MADRİD'İ PARÇALADI

Maça iki takım dengeli başladı. Fener pota altında Udoh ve Vesely ikilisiyle Real'in yavaş uzunu Gustavo Ayon'u kolay domine etti. İlk 5 dakika Fenerbahçe'nin 13/6 önderliğinde geçildi.

Hakemlerin Vesely'e çaldığı uyduruk iki faul bizi molaya götürürken Fenerbahçe seyircisini de hareketlendirdi. Ancak rakibe 4 hücum ribaundu verince üstüste hücum yapan Real skoru 13-11 e getirdi. Nocioni hakemi iki pozisyonda kandırıp faulü aldıysa da üçüncüde hakem uyandı ve faturayı ona kesti. Son 30 saniyeye girilirken skor 18-18 beraber oldu. Udoh'un başarılı post up oyunu ile çeyreği iki sayı önde geçtik.


İkinci çeyrek 5-0 lık serimizle başladı. Datome'den 5 Dixon'dan 2 sayı arka arkaya bulduk ve 29-20 de rakip mola almak zorunda kaldı. Molada çift gardla döndük.


Sonraki 4 dakikada 6 ila 9 sayı önde kalarak devam ettik. İlk yarıyı da 7 sayı önde bitirdik.


Üçüncü periyodun başında Bogdanoviç'in üçlüğü ile fark ilk kez çift hanelere çıktı. Ardından hakem rezalet bir kararla Vesely'e üçüncü faulü çaldı. Periyodun ikinci yarısında oyuna Barış Hersek girdi ve attığı 5 sayıyla olumlu katkı verdi. Ancak 7 sayı önde geçtiğimiz bu çeyreğin sonlarında faul problemi uzunlarımızın etkinliğini azalttı ve pota altında zorlanmaya başladık.

Son periyoda iki takım da etkisiz başladı. İlk basketi Barış'la bulduk. Real oyun kurmakta çok zorlanmaya başladı. Fark 12 sayıya kadar çıktı. Real krizden Rodrigez'in üçlüğü ile çıktı. Bu andan sonra hakem faulü ile fark 7 ye indi. Fener moladan çift gardla döndü. Savunmada sert ve savaşçı bir Fener izledik. Son 2:30a 73-62 önde girdik. Maçı da 77-66 aldık. Geçen yılın şampiyonunu yenmek ve rövanşı almak bir yana son 3 maçındaki sayı ortalaması 104 olan Real'e sadece 66 sayı attıran Fenerbahçe savunmasıyla gurur duymak lazım.

Sonuçta bu ligin en önemli takımlarından birisi artık Fenerbahçe ve hiçbir takım bu deplasmana özgüven içinde gelemeyecek.

Sağlıkla kalın...


https://twitter.com/rtkala
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87