GEZİ'de KİM KİMİNLE BİRLİKTEYDİ?

AKP Lideri Erdoğan, Çarşamba günü muhtarları bilmem kaçıncı kez toplayıp onlara yine sert bir nutuk attı. Sert nutuk elbette muhtarlara değil bizlere idi. Erdoğan hazretleri bir ara hızını alamayıp şöyle buyurdu: “Gezi’yi övenler, gizli veya açık, PKK’yı da över, FETÖ’ye de destek verir.”

Hiçbir tutar yanı yok bu iddianın. Çünkü:

Gezi olayları, AKP’nin İstanbul’da yarattığı müthiş çevre yıkımına karşı duyulan tepkinin eseri olarak başladı. Sonra iş, AKP Lideri Erdoğan’ın nefret dili kullanarak çağdaş toplumu horlamasına, milleti kutuplaştırarak ortadan bölmesine ve yarattığı adaletsizliğe tepkiye dönüştü.

*Bu olaylar sırasında, FETÖ’cüler, Erdoğan’ın hep yanında durdular. FETÖ’cü yazarlar, STK’lar geziye karşı tavır aldılar. O günün gazeteleri ve TV yayınları buna tanıktır. Örneğin şu haberi okuyabilirsiniz: https://odatv.com/iste-gezinin-fetocu-degil-fetoye-karsi-oldugunun-10-delili-0311171200.html

n PKK’nın siyasal uzantısı BDP’nin o günkü genel başkan yardımcısı olan Selahattin Demirtaş, 31 Temmuz 2013’te CNN Türk kanalında, “Gezi olaylarında darbe vardı!” diyerek bu eylemlere karşı çıktıklarını açıkladı. Yani, bugün Gezicileri PKK’lı göstermek isteyen Sayın Erdoğan’a o günlerde siyasal PKK’cılar destek vermekte idi. Ve bugün tu kaka ettiği Selahattin Demirtaş, Erdoğan cumhurbaşkanı seçilip TBMM’ye geldiğinde onu ayağa kalkarak alkışlayan tek muhalefet elemanıydı.

GEZİ, PKK ve FETÖ’ye KARŞI İDİ

Gezi özü itibariyle AKP’nin FETÖ ve PKK ile el ele vererek Türkiye’ye kurduğu tuzağa karşı halkın bilinçli kesiminin gösterdiği bir tepki idi.

Bu olayların öncesinde devletin bütün kurumlarını FETÖ’ye teslim eden Erdoğan yönetimi değil miydi? Yüksek Askeri Şura’da FETÖ’cü oldukları tespit edilen subayları koruyarak 15 Temmuz darbe girişimine giden yolun taşlarını döşeyen kimdi?

Ta 2005 yılında Diyarbakır’a gidip “Türkiye’de Kürt sorunu var!” diyerek PKK zihniyetine destek çıkan Geziciler miydi?

PKK’lı teröristleri Habur’dan içeri alan CHP miydi AKP miydi?

Oslo’da PKK temsilcileriyle görüşen, terör örgütlerinin şehirleri bombayla doldurmasını seyreden muhalefet partileri mi yoksa iktidar partisi miydi?

Yetmeyip Dolmabahçe Sarayı’nda PKK’nın siyasal temsilcileriyle gösterişli anlaşmaya imza atan AKP kurmayları değil miydi?

Unutulmasın ki Osman Kavala gibi sözde liberaller AKP’nin yanında idiler...

GEZİCİ OLMAKTAN ONUR DUYARIM

Bir gerçektir ki Gezi eylemcileri, ülkemizin çıkarını düşündükleri için tepkilerini gösterdikten sonra sokaktan çekildiler.

Bir gezi destekçisi olarak hayatım boyunca PKK ile de FETÖ’nün yürüttüğü Amerikancılıkla mücadele ettim. Bunu da dolar milyoneri olmak, denizlerde gemiler yürütüp karalara dev gökdelenler dikmek için yapmadım. Sayın Erdoğan Gezi olayları için bizim gibi vatanseverleri suçlayacağını ülkemizi nasıl ortasından ikiye bölüp yıkımın kıyısına getirdiğine (Beka sorununu nasıl yarattığına) bir baksın da bu işten vazgeçsin...

SOĞANI KİM 5 LİRA YAPTI?

Soğanın fiyatı 5 lirayı aşmış, Şubat gibi 8-10 lira olacağı bile söyleniyor.

Tıpkı buğday gibi, mısır gibi, nohut ve mercimek gibi... Çiftçi artık ekmiyor. Ekmiyor çünkü köylünün kullandığı mazot, gübre, ilaç, su o kadar pahalı hale getirildi ki elde ettiği üründen masrafını bile karşılamaz hale geldi.

Böyle olunca özellikle küçük üreticiler soğan, patates, buğday üretimini bıraktılar. Aç kalmamak için şehirlere göçtüler. Tarlalar sahipsiz kaldı. Şehirler ise yaşanmaz hale geldi. Buna bir de yerli ürün pahalı diyerek dışarıdan mal getirme eklenince tarım ve hayvancılık çöktü.

Sözün özü: Dolarla borçlanıp bu parayla başka ülkelerin malını getirerek piyasaya süren tüccar AKP zihniyeti baştan gitmeden bu milletin artık karnını doyurması mümkün olmayacaktır.

İŞSİZ GAZETECİLER DERNEĞİ KURULMALI

50 yıldır yakından izlediğim Türk basın hayatında bu derece yoğun işsizlik olduğunu hiç görmedim. Sebebi belli... Gerçek gazeteciler atılıyor yerine AKP militanları yerleştiriliyor.

İşsiz gazetecilerin bir an önce birleşerek bir dernek kurmalarını öneriyorum. Böylece hem Türkiye’deki baskı daha iyi anlatılacak hem de işsiz gazetecilere uluslararası destek alınabilecektir.

İşsiz arkadaşlarımı, örgütlenerek dayanışmaya çağırıyorum...

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87