GÖNÜL SAYFAMIZDA OLACAKSIN HOCAM!..

“Ölünce unutulmak istemiyorsanız ya okunmaya değer şeyler yazın ya da yazılmaya değer işler yapın” der bilge… Özgürce düşünen, üreten, yaratan Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk, yazdıklarıyla/yaptıklarıyla “yaşarken ölümsüzlüğü yakalamış” az sayıda kişiden biridir. Bundan böyle de hep yüreklerde, belleklerde de olacaktır!

***

İletisim Profesörü Haluk Şahin,Öztürk’ün yaptıklarını “Türkiye’nin ortaçağı aşması için didindi” cümlesini kullanarak; şöyle paylaşmış:
“Yaşar Nuri Öztürk çok renkli bir insandı. Mücadeleciydi! Anlamadığı bir dilde ibadet ve dua etmek zorunda bırakılmış bir toplumu sarstı, doğru sorular sormasını sağladı. Anlamadığı bir dilde ibadet ve dua etmek modernite öncesi dünyanın baskın kültürel özelliklerinden biridir. Atatürk de bunun farkındaydı. Ne yazık ki bugün Türkiye’de tam tersi bir zihniyet egemen bulunuyor. Öztürk’ün kitaplarının gelecekte çok okunacağına eminim. Önemli bir kayıptır.
Arayacağız”
Yazar-Şair Hüseyin Yurttaş da “Kaygısı; İslamiyet ile yücelmek değil;
onu ve inanan, samimi, dürüst insanı birikimiyle ve aydınlığıyla
donatarak yüceltmekti. Nurlara gark olsun. Bunca ‘adam azgını / softa bozgunu’ ortalığı sarmışken, onu, her gün biraz daha çok arayacağız” ifadelerini kullanmış…
Atatürkçü, Cumhuriyet ilke ve kazanımlarının yılmaz savunucusuydu Yaşar Nuri Hoca…

***

En son geçen yıl Narlıdere’de görüşüp söyleştiğimiz, bir de
“anı fotoğrafı” çektirdiğimiz Hoca için çok üzgünüm çok!
“Ölüm hayata sığar, hayatsa ölüme sığmaz, ölümü aşar…”
Yaşar Nuri Öztürk aynı “Halikarnas Balıkçısı” Cevat Şakir’in bu sözlerindeki gibi hayattan korkmadı ki, ölümden korksundu…
O biliyordu; ondan sonra da… İnsanlar var… Bilgi var… Sevgi var…

***

Bazı insanlar ölümsüzdür… Bazı insanların kendileri gökyüzüdür ve
Memlekettir… Yüreğimizi hüzünle dolduran Yaşar Nuri Hoca; gökyüzüdür, memlekettir!..
“Gönül Sayfamız’’da olacaksın hep Yaşar Nuri Hocam!.. Bu ülkenin rotasını karanlığa çevirenlere inat!




https://twitter.com/Atikopruluoglu
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87