Gündem:
63 GAZETECİNİN BALIKESİR ÇIKARMASI

63 GAZETECİNİN BALIKESİR ÇIKARMASI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Genel Sekreter Mustafa Küçükkaptan Edremit’e bulunan Adrina Termal Health Hotel'de gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını İstanbul Medya Derneği Başkan Yardımcısı Yavuz Yılmaz yaptı. Yılmaz kısa bir bilgilendirmenin ardından, konuşmasını yapmak üzere kürsüye İstanbul Medya Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız’ı davet etti.

Konuşmasına başlarken amaçlarının halka doğru ve objektif haber sunmak olduğuna dikkat çeken İstanbul Medya Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız, "Gazeteciler, her türlü şartta ve ortamda insanların ihtiyacı olan tarafsız haber alma hakkını sağlamak amacıyla gece gündüz demeden çalışıyorlar.  Bunu da büyük bir özveri ile sürdürüyorlar. Umarım mesleğimiz hak eden noktalara gelecektir. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a bıraktı

Balıkesir’in birbirinden harika ilçelerinin tarihini ve geçim kaynaklarını samimi bir üslupla anlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye’nin sayılı maden ocaklarından birine de sahip olduklarını söyledi.  Yılmaz, Balya’da bulunan maden ocağından kurşun ve çinko çıkarıldığını aktardı.
Başkan Yılmaz, Edremit Körfezi, oksijen yoğunluğu bakımından dünyada ikinci sırada gelen Oksijen Cenneti Altınoluk’u, zeytinlikler içinde yer alan Ayvalık’ın görülmeye değer kumsallarını, karşısındaki küçük adaları ve tarihi kalıntılarıyla ünlü Sarımsaklı Yarımadası ile Cunda (Alibey) Adası’nın otantik özellikleriyle  görülmeye değer yerler olduğunu söyledi.
Balıkesir’in doğal güzelliklerinin yanı sıra Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarından olan Koca Seyit adıyla anılan Seyit Onbaşı'nın Havran’da doğup, büyüdüğünü hatırlatan Başkan Yılmaz, "Kaybedilmek üzere olunan savaş kazanılmıştır. Koca Seyit ulusal savaşımızda bir halk kahramanıdır"  dedi.

Ayrıca Balıkesir’in başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğuna değinen Yılmaz, "Balıkesir’in sahile yakın kesimi zeytincilik, bağcılık ve balıkçılıkla uğraşmakta, iç kısımlarda ise her türlü toprak mahsulü, ormancılık ve hayvancılık alanlarında faaliyet görülmektedir. Hayvancılıkta ise küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, tavukçuluk, balıkçılık, arıcılık başlıca uğraş alanlarıdır" dedi.
Balıkesir’in avantajlı konumundan da bahseden Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir İstanbul’a çok yakın. Önceden Çanakkale’den teknelerle gidilirken şimdi buradan arabayla 2,5 saatte Kadıköy’de oluyorsunuz” diyerek İstanbulluları Balıkesir’e davet etti.
Yaklaşık üç saat süren toplantının ardından gazeteciler Balıkesir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan ve Medya Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız ile birlikte tarihi şehri gezmek için yola çıktı.  
İstanbul Medya Derneği tarafından her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünülerek organize ettiği gezi üç gün sürdü. Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan misafirperverlikleri ile gazetecilerin gönlünde taht kurdu.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku