Gündem:
ABD, ELİNİ ÇEK!

ABD, ELİNİ ÇEK!

VATAN PARTİSİ'nden ABD'ye YANIT: "ELİNİ ÇEK! TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLIDIR!"

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu, Türkiye’nin PKK operasyonlarına yönelik ABD Hükümeti ve bazı yayın organları tarafından yapılan açıklamalara yanıt verdi.

Açıklamayı özetliyoruz:


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ya karşı başarılı operasyonları, Amerika Birleşik Devletleri’ni telaşa düşürdü. Amerikan kurumları, Dışişleri Bakanlığı’ndan önde gelen gazetelerine, düşünce kuruluşlarından sivil toplum kuruluşlarına değin, PKK’yı ezilmekten kurtarmak için seferberlik başlattı.

'MARK C. TONER' İSTİFA ETMELİDİR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark C. Toner 31 Ağustos 2015 tarihinde düzenlediği basın toplantısında PKK ile Türkiye’yi “iki taraf” ilan etmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü terörle mücadelesini “şiddet” olarak tanımlamış ve bu şiddettin bitirilmesi yönünde telkinde bulunmuştur.

ABD’nin bu tavrı kesinlikle kabul edilemez. PKK, bir terör örgütüdür, silahlarının varlığı Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğine tehdittir, bu silahlı unsurlarla mücadele bir Vatan, Cumhuriyet ve Demokrasi mücadelesidir. Vatan Partisi, bu mücadelede uygulanan tüm yöntemleri desteklemektedir.

ABD’nin bu çağrıları, kendilerinin ve PKK’nın artan çaresizliğini göstermekten başka Türkiye’de hiçbir etki yaratmamaktadır.

Üstelik Sözcü Yardımcısı Toner, kendi devletinin PKK’nın terör örgütü olduğu değerlendirmesiyle çelişmektedir. Mark Toner açıklamalarını ivedilikle düzeltmeli ya da istifa etmelidir.

Vatan Partisi olarak ABD’yi iç politikamıza karışmamaya, terörle mücadelemize müdahale etmemeye ve terör örgütlerinin sözcülüğünü yapmamaya çağırıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri coğrafyamızdaki tüm terör örgütlerine dolaylı ve doğrudan yardımlarına derhal son vermelidir.

NEW YORK TIMES KİMİ KIŞKIRTIYOR?
"Erdoğan gider, Türk Milleti kalır"


ABD’nin önde gelen gazetesi New York Times geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir başyazısında PKK’ya karşı operasyonları “Erdoğan’ın Kürtlerle savaşı” olarak yansıtmıştır. Bu yazı gerçeklere dayanmamaktadır.

PKK’ya karşı yürütülen operasyonlar, Türkü ve Kürdüyle tüm Türk Milleti tarafından desteklenmektedir. Milletimiz bunu en son 30 Ağustos Zafer Bayramında tekrar göstermiştir.

Erdoğan gider, Türk Milleti kalır.

New York Times ayrıca ABD Hükümeti’ni, Türkiye’ye “bölgesel etkisini kullanarak baskı yapmaya çağırmıştır”. Vatan Partisi olarak ABD’yi, bölgesel nüfuzunu tekrar gözden geçirmeye davet ediyoruz. Gazete, olmayan bir nüfuzu devreye sokmaya çalışmaktadır.

FOREIGN POLICY PKK’NIN YAYIN ORGANI MI?

Amerikan Devleti’ne yakınlığıyla bilinen Foreign Policy dergisi ise, sözde bir röportaj düzenleyerek, Cumhuriyet düşmanı bölücü terör örgütü PKK’nın tehdit ve taleplerini gündeme taşımıştır. Foreign Policy PKK’nın yayın organı mıdır? Değilse niçin, bölücü terör örgütünün Türkiye’de bir iç savaş olduğu algısı yaratma çabasını kendisine malzeme yapmaktadır.


PKK’nın tehditlerinin Amerikan yayın organları tarafından yayılması, tarafımızca örgütün artan çaresizliğinin göstergesi olarak değerlendirilmektedir.

Vatan Partisi bölücü örgütlere karşı tüm bölge ülkelerinin birliğini sağlamak için çalışmaya devam edecektir.


YUNUS SONER
Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku