Gündem:
ACILI AİLELER İHMALLERİ ANLATTI

ACILI AİLELER İHMALLERİ ANLATTI

Bartın maden faciasının ardından hayatını kaybeden işçiler toprağa verildi. Eksi 350 kottan çıkarılan 3 işçi yan yana gömüldü. 17 saatin sonunda çıkarılan işçilerin aileleri, mezarları başında ihmalden söz ederek isyan etti. Aileler, işçilerin 3 aydır madendeki gaz nedeniyle 40 – 45 gün süre ile izne çıkarılacaklarından bahsettiğini ancak gaz tahliye edilmeden ocakta çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

“MADENDE 40 GÜN SÜRECEK BİR BAKIM VARMIŞ”

Patlamada hayatını kaybeden maden işçisi Mehmet Bulut’un kardeşi Muhammed Bulut, yapılan ihmali şöyle anlattı:

Yatan kişiler arkadaşlar, onlar daha önce konuşuyorlardı bizimle. Muhabbet ederken, pek sırlarını açıklamazlardı açıkçası. Madende 40 gün sürecek bir bakım var dediler. Bunlar biliyor, 3 aydan beri bu muhabbet varmış. Muhabbet, sadece muhabbet. Şu ana kadar bir şey yokmuş. Bu ayı atlayınca, bu ayı çıkınca izne ayırılacaklarmış sözde. Bahse konu olan şeyler. Yapmadılar, canına mal oldular. 41 tane cana. Gaz ortamında, gaz var dediler. Tecrübesiz kişiler. 2019 yılında girdiler hepsi. Tecrübesiz, yanında tecrübeli kimse yok. Hiç olmazsa yanında bilen biri olsaydı. Mühendis olaraktan, şey olaraktan, içeride olan. Bunlarla girip bunlarla çıksaydın. Abi hepsi gitti abi, evlatlar, çocuklar. Anneler, kiminin çocuğu var.”

“İZNE ÇIKACAKLARDI”

Şaban Yıldırım’ın kayınvalidesi Nesrin Akkuş ise damadının kendisine 1 haftadır gaz nedeniyle izne çıkacaklarını söylediğini belirterek şunları söyledi:

Akkuş, Yıldırım’ın hayatını kaybetmeden bir hafta önce “Anne bizi izne çıkaracaklar. İçerileri temizleyeceklermiş” dedi. Hani nerede temizlik? Yavrularımızı hep temizlediler. Gittiler. Yavrularımız hep temizlendi. Kum gibi, hepsi yandı, kül oldu. Gitti. Ciğerlerimizi yaktılar. Yavrularımız da yandı gitti. Yandı yavrumuz. Cayır cayır yaktılar bizim yavrularımızı.

TELE 1

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku