Gündem:
ADAYLARINI PAZARTESİ AÇIKLAYACAKLAR

ADAYLARINI PAZARTESİ AÇIKLAYACAKLAR

Altı muhalefet partisinin oluşturduğu altılı masanın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya geldiği toplantı sona erdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu altılı masa, bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 12'nci kez toplandı. Saat 14.00 itibarıyla başlayan toplantı, yaklaşık 6 saat sürdü. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, “Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz” ifadeleri kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER, KURMAYLARINI TOPLUYOR

6'lı Masa'nın Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 12'nci toplantısı sonrası; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener, kurmayları ile parti genel merkezlerinde bir araya gelecek.

İYİ Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Genel Başkan Akşener, milletvekilleri, divan başkanlığı üyeleri, başdanışmanları ve yetkili kurulları ile saat 22.30'da bir araya gelecek.

Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da kurmayları ve yetkili kurulları ile bir araya gelmesi bekleniyor. 

"KILIÇDAROĞLU, AKŞENER'İ NAZİKÇE KESTİRİP ATTI"

6'lı masanın ortak adaylarını 6 Mart Pazartesi günü açıklayacaklarını duyurmasının ardından Hande Fırat edindiği kulis bilgilerini paylaştı. Fırat, "Gültekin Uysal aday olarak Kılıçdaroğlu'nun ismini masaya getirdi. 5 liderden bir sorun çıkmadı. Ancak Meral Akşener 'Partimin aktarmamı istediği şeyler var' diyerek söze başladı. Belediye başkanlarının ismini zikrettiği anda, Kemal Kılıçdaroğlu nazikçe Meral Akşener'in sözünü keserek 2 belediye başkanının görevine devam edeceğini belirtti. Bunun üzerine kararı Meral Akşener genel kurula götüreceğini dile getirdi." ifadelerine yer verdi.

"GERGİN BİR TOPLANTI OLMUŞ"

Gazeteci Zafer Şahin konuya ilişkin açıklamasında, "Gergin bir toplantı olmuş. Meral Akşener'in masaya bazı isimleri getirmeye çalıştığı, Kemal Bey'in bunu engellediği biliniyor. Diğer isimlerden böyle bir karşı çıkma gelmemiş. Sayın Akşener 1 yıl önce aday olmayacağını ifade etmişti. Son günlerde Mansur Yavaş'ın adı gündeme geldi. 48 saat içinde 4 tane canlı yayına katıldı. Görev verilirse aday olurum dedi ki Ekrem İmamoğlu bile böyle iddialı bir açıklama yapmamıştı. 2024'te yaklaşan belediye seçimleri için mesaj veriyor. Diyor ki 'Ey Ankaralılar bakın öyle bir belediye başkanınız var ki Cumhurbaşkanlığına bile aday olabilir.' Adayın açıklanacağı gün bazı bakınlıkların da toplantıda kamuoyuna ilan edileceği bilgisi var. İçişleri Bakanlığı'nın İYİ Parti, Adalet, MEB, Dışişleri gibi bakanlıkların CHP'de olacağına dair ciddi kulisler var. Kazan kazan masası haline gelmiş. Herkes istediğini alıyor. Bu deprem gündeminde dahi bu tartışmaları geride bırakamayan bir ittifakın seçmene verdiği mesaj iletişim dili açısından çok doğru bir dil olmamıştır" ifadelerini kullandı.

"BİR İSİM ÜSTÜNDE UZLAŞILMAMIŞ DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

Katıldığı bir televizyon programında, 6'lı masanın aday açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "İsimler konuşulmuş ama bir isim üstünde uzlaşılmamış diye düşünüyorum. İsim havuzu oluşmuş olabilir." dedi.
 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

STOKÇULAR YANDI, CEZALAR ARTTI
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret,...

Haberi Oku