Gündem:
AKP İZMİR ESKİ MİLLETVEKİLİ GÖZALTINDA

AKP İZMİR ESKİ MİLLETVEKİLİ GÖZALTINDA

Sabah saatlerinde gözaltına alınan İşbilen, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. İşbilen, gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna "Klasik sorular bunlar. Biraz başka soru sorun" yanıtını verdi. İşbilen, sağlık kontrolünün ardından Emniyet'e götürüldü.

Polis, operasyon kapsamında bir dönem Fethullah Gülen'in doktorluğunu yapan Kudret Ünal'ı da gözaltına almak için Beylikdüzü'ndeki iş yerine gitti. Kapıyı çalan polis, açan olmayınca çevrede bir süre araştırma yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

ŞUBAT 2014'TE AK PARTİ'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

AKP İzmir eski Milletvekili İlhan İşbilen, Fethullah Gülen’e yönelik tutumunu eleştirdiği partisi AKP'den 07 Şubat 2014'te istifa etmişti.

Sessiz kişiliği ile tanınan İşbilen AKP'den istifa ederken sessiz kişiliğinin aksine tıpkı diğer istifacı vekiller gibi istifasını basın toplantısıyla duyurmuştu.

17-25 Aralık operasyonlarını takiben AKP’den istifa eden İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, 7 Haziran genel seçimi için bağımsız aday olmuştu. Seçilemeyen İşbilen, 60 bin oy almıştı.

10 İLDE OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Paralel Yapı' iddiasıyla yürüttüğü ana soruşturma kapsamında, Ankara merkezli 10 ilde Cemaat’e yönelik operasyon başlatıldı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, operasyon 'tepe yönetim'e yönelik gerçekleştirildi. Operasyonda Eski AKP Milletvekili İşbilen'in de bulunduğu 5 kişi gözaltına alınırken, Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ancak şüphelilerden 43'ünün yurt dışında bulunduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 'Paralel Yapı' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah başlatılan operasyonda, Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 65 kişiden 43'ünün yurtdışında bulunduğu belirtildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler arasında, gazeteci Ekrem Dumanlı, iş adamı Akın İpek, halen tutuklu bulunan Hidayet Karaca ile Cemil Koca, Cevdet Türkyolu ve Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın da bulunduğu bildirildi.


İLHAN İŞBİLEN KİMDİR?

İlhan İşbilen, 1 Nisan 1946'da Edirne Uzunköprü'de doğdu. İzmir İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümünü bitiren İşbilen, kamu görevlisi olarak birçok kurumda çalıştı.

Manisa Maliye Muhasebe Yüksek Okulu Genel Sekreterliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreter Vekilliği görevlerinde bulundu. Akyazılı Eğitim Vakfı, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonunda Genel Müdür olarak görev yaptı.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku