Gündem:
ALİYEV'den ÇARPICI AÇIKLAMA

ALİYEV'den ÇARPICI AÇIKLAMA

Gürcistan Başbakanı İrakliy Garibaşvili ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Aliyev, "Ermeni tarafının siyasi irade göstereceğini ve uluslararası toplum tarafından kabul gören ana ilkeler temelinde Azerbaycan'la barış anlaşması imzalayacağını umuyorum. Bu gerçekleşire, Güney Kafkasya'ya barış gelir ve aynı zamanda işbirliği fırsatları doğar" dedi.

Aliyev ve Garibaşvili, ikili görüşmede Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan arasında siyasi görüşmelerin başlaması konusunda görüş alışverişi yaptı. Aliyev, Erivan'ın hazır olduğunu bildirmesi halinde Bakü'nün görüşmelere hazır olduğunun altını çizdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile 6 Ekim'de Prag'da dörtlü görüşme yapmıştı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, görüşmeden sonraki açıklamasında, her iki ülkenin birbirlerinin toprak bütünlüğü ve egemenliklerini karşılıklı tanımak ve saygı göstermek hususunda mutabakat sağladığını belirterek, bu durumun barış anlaşmasının imzalanması istikametinde bir ilerleme kabul edildiğini vurgulamıştı.
 



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku