Gündem:
ANKARA'dan DOĞALGAZ AÇIKLAMASI

ANKARA'dan DOĞALGAZ AÇIKLAMASI

Dün Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov'un Türkiye'de bir gaz merkezi kurulmasının iki ülkenin de çıkarına olacağını söylemesinin ardından bugün Ankara'dan bir kaynağın aynı konuda açıklama yaptığı belirtildi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Ankara’dan bir kaynak, Rus gazının Avrupa’ya transferi için Türkiye’de oluşturulması düşünülen merkezle ilgili görüşmelerin ne aşamada olduğu sorusu karşısında, “Çalışma sürüyor; projelendirmenin, inşanın ve pazarlamanın değerlendirilmesi gerekiyor. İlgili kurumlar, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın) bu konuda vermiş oldukları değerlendirme görevlerini yerine getiriyorlar, süreç iki ülkenin liderlerinin kontrolünde ilerliyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, çalışmaz hâlde bulunan Kuzey Akım boru hatları üstünden Avrupa’ya iletilemeyen gazın yeni bir gaz transfer sistemi ile Türkiye’ye sevk edilmesi ve burada oluşturulacak bir merkez üstünden Avrupa ülkelerine gönderilmesini teklif etmişti. Söz konusu merkezin sadece transfer için değil Rus gazının fiyatlandırması için de kullanılabileceğini söyleyen Putin’in bu teklifi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da desteklendi. Liderler, ülkelerinin kurumlarını söz konusu teklif konusunda görüşmeler yapmakla görevlendirdi.

Türk kaynak, RİA Novosti’ye demecinde, gaz merkezinin olası yerininse henüz belirlenmediğini, fakat tarafların anlaşması hâlinde ‘en kabul edilebilir yerin’ Trakya olacağını söyledi. Kaynak, merkez üstünden Rus gazının Avrupa’ya transferinin planlanıyor olması nedeniyle Trakya’nın projeye en uygun yer olacağı yorumunu yaptı.



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

FED FAİZİ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Haberi Oku