Gündem:
ANKARA TREN GARI KAVŞAĞINDA PATLAMA

ANKARA TREN GARI KAVŞAĞINDA PATLAMA

Ankara Tren Garı kavşağında 2 patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle 30 ölü ve 126 yaralı olduğu bildiriliyor. Patlamaya canlı bombanın neden olduğu iddia ediliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada patlamayla ilgili 5 savcının görevlendirildiği bildirildi.

Öğle saatlerinde yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi.

Patlamalar bölgede paniğe yol açtı. Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi. Patlamanın olduğu yere ambulanslar sevk edildi.

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin düzenlediği Birleşik Haziran Hareketi'nin ve siyasi partilerin de destek verdiği Ankara'daki Barış mitinginde iki büyük patlama yaşandı.

Patlama nedeniyle 30 ölü ve 126 yaralı olduğu belirtiliyor.

KAN ANONSU YAPILDI

Pankartlar ölü ve yaralıların üstünü örtmek için kullanılırken, patlama sonrası ilk müdahale mitingin katılımcıları tarafından yapıldı. Patlamanın olduğu yere yakın hastanelere kaldırılan yaralılar için çok sayıda kan anonsu yapıldı. Ankara Numune Hastanesi, İbni Sina Hastanesi ve Hacettepe yaralıların kaldırıldığı hastaneler. Yurttaşlar bu hastanelere kan verebilirler.

Miting tertip komitesi patlamanın ardından şu açıklamayı yaptı: "Pankartlarımızı topluyoruz, şube başkanları bölgelerden gelen kişileri arabalarına güvenli bir şekilde ulaştıracak. Yürüyüş kortejinin arkasında olaylar var, polis saldırısı söz konusu. Düzenli bir şekilde alandan ayrılacağız."

DİSK AÇIKLAMA YAPTI

IMC TV yayınına bağlanan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu şunları söyledi: "Arzu Çerkezoğlu: Miting başlamadan önce kortejler toplanırken patlama oldu. Yaralı arkadaşlarımız var, ambulanslar sevk ettik bölgeye. Çok büyük bir kalabalık var. Buna tahammül edemeyenler mitingi terörize etmeye çalıştı."

Patlama sonrası olay yerine müdahale eden polisle eyleme katılanlar arasında gerginlik yaşandı. Eylemciler polise tepki gösterdi.

GÖRGÜ TANIĞI DEHŞETİ ANLATTI

Bir görgü tanığı patlamanın meydana geldiği anı, ''Patlamalardan biri halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi'' diye anlattı.

Garda bulunan lokantada aşçı olan Sezgin Kaya da patlamanın peş peşe gerçekleştiğini, gar ile Ankara Spor Salonu'nun ortasında bulunan alanda patlamanın gerçekleştiğini düşündüğünü kaydetti. Patlama sonrası hemen içeriye kaçtıklarını anlatan Kaya, "İçeriye kaçtık, bazı yaralılar bize doğru geldi. Onlara su verdik, yardım etmeye çalıştık. Patlamanın olduğu bölgeyle aramızda 40 metre var" dedi.

YOLLAR KAPATILDI

Kızılay ve Sıhhiye'ye yollar kapatıldı, güvenlik önlemleri artırıldı. Olay yerinde başka bomba olma ihtimaline karşın bomba imha ekiplerinin araştırma yaptığı öğrenildi. HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder de olay yerine şüpheli bir paket ve şüpheli bir aracın olduğunu bomba imha ekiplerinin buna müdahale ettiğini söyledi.

DAVUTOĞLU TOPLANTI YAPIYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Başbakanlık’ta Güvenlik Zirvesi’ni toplantıya çağırdı. Başbakanlık’tan edinilen bilgiye göre Başbakan Davutoğlu saat 12.00’de Resmi Konut’ta Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri, MİT Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ve Ankara Valisi’ni toplantıya çağırdı.

Davutoğlu, aynı zamanda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan da olayda hayatını kaybedenler ve yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: "30 ÖLÜ"

İçişleri Bakanlığı, Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen patlamada 30 kişinin öldüğünü ve 126 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakanlık tarafından patlamaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada saldırı kınanarak olayla ilgili bütün birimlerin çalışmalarını sürdürmekte olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması, şöyle: "10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur. KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir. Demokrasimizi ve Ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz."

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: "Canlı bomba deniliyor ama…"

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz Terörü ve buna sebeb olanları lanetliyoruz, kınıyoruz Sayın Başbakanımız güvenlik toplantısı yapıyor şu an Bu konunun tamamen ele alınıp açığa çıkarılması için çalışıyoruz Ankara'nın göbeğinde bu saldırının gerçekleşmesi tamamen katliama dönük bir eylemdir Canlı bomba deniliyor ama kesin bilgi yok elimizde Kesinleşince hemen açıklarız Bir de güvenlik toplantımızın sonuçlarını beklememiz lazım Tam seçim öncesi bunun yapılması belli şeyleri hedeflendiğini gösteriyor Hemen hemen ilgili bütün birimler görev başında Bu milletçe uğradığımız büyük bir saldırıdır Gereken her şeyi yapacağız. Hepimizin başı sağolsun."

DEMİRTAŞ AÇIKLAMA YAPTI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki patlamayla ilgili, "Çok büyük katliamla karşılaştık. Vahşice barbarca bir saldırı gerçekleşti. Diyarbakır ve Suruç'un tıpa tıp benzeri ve devamı. Bilanço çok ağır" dedi.

KILIÇDAROĞLU PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara'da patlama haberi sonrası İstanbul'daki miting ve programlarını iptal etti. Kılıçdaroğlu İstanbul'dan Ankara döneceğini belirterek şu açıklamaları yaptı:

"Hepimizin terörü lanetlemesi lazım. Türkiye'nin hak etmediği bir tabloyu Türkiye'ye dayatmaya hiç kimsenin gücü yetmez. biz bütün kararlılığımızla teröre lanet okuyacağız. Türkiye'nin acıya ve kana bulaştırılması bizim hak etmediğimiz bir tablodur. Üzgünüz, üzgünüm. Burada Ankara'ya geçiyorum. Ayrıca tablonun netleşmesine de bekliyoruz. Gelen rakamlar iç açıcı değil. Özel bir suçlama getirmek istemiyorum ama Türkiye böyle mi yönetilmeli ne derdimiz var bizim neden gencecik insanlarımız teröre kurban gitsinler. Huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Terörü bitirmek istiyorsunuz açık çek veriyorum ne isterseniz bütün gücümüzle biz hazırız. Analar ağlamasın da kardeşim bu lafla olmuyor. Defalarca söyledim yine söylüyorum. Çocuklarımız ölüyor. Barış istiyor bu çocuklar. Bu ne zamandan suç olmaya başladı. Ortadoğu'da başladı Türkiye'ye geldi. Defalarca uyardık. Şimdi ben konuşmayayım da ne yapayım. Gerçekten çok zor durumdayım. Neden Türkiye bu halde ne söyleyeyim ben."

EĞİTİM-SEN'in AÇIKLADIĞI YARALI LİSTESİ

Eğitim Sen yaptığı açıklamada "Ankara Dışkapı Hastanesi'nde 51, Numune Hastanesi'nde 84, Hacettepede Tıp Fakültesi'nde 24, Turgut Özal Hastanesi'nde 12, toplam 171 yaralı var" dedi. Eğitim-Sen'in paylaştığı yaralı listeleri şöyle:



























PATLAMA ANI KAMERADA
Ankara'daki patlama anı kamerada paylaşan: cumhuriyet
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
mahmut demirkolllllu 9 yıl önce

saldırının aynısını sürekli olarak pkk yapıyor.hala kimin ve neden yapıldığını anlamayan varsa şaşarım..kandil çakallları hala kürdistan için bölünme sevdasında,hala masumları katletme hastalığındadır..apocuların barıştan kardeşlikten insanlıktan nasibini almadıklarını artık herkes bilmelidir.çözüm;hainlerin ve taraftarı olanların yurt içine alnmaması yada tamamının telef edilmesidir..sözde barış isteyenlerin büyük bir kısmı apo taraftarı.yani barış bahane edilerek başka amaç güdüyorlar..barış isteyen polise taş atarmı?pkk lı olurmu?.sokaklarda taşkınlık yapanlarla canlı bomba olanın ne farkı var?.toplumu kandirmak için bazıları elinde bayrak taşıyıp pkk lı oluşunu saklıyorlar...tpolum pkk lı haydutları tanıyınca devlete ihbar etmelidir..yürüyüşü planlayan yürüten konferadasyon yda dernekler güvenlikten de sorumlu olmalı ve yargılanmalıdır.yürüyüşlerin esasen hakla barışla alakası yoktur..amaç pkk ya destek ve kaos yaratmak insanların ölmesine imkan sağlamaktır..katilleri kınıyor

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

FED FAİZİ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Haberi Oku