Gündem:
ARAP BİRLİĞİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

ARAP BİRLİĞİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dönem başkanı olarak Gazze Şeridi'nde yaşananlara ilişkin olağanüstü toplantı çağrısı yaptıkları belirtildi.

Bu çağrı üzerine düzenlenecek Olağanüstü Arap Zirvesi ve Olağanüstü İslam Zirvesi'nde Gazze Şeridi'ndeki krizin ve tehlikeli insani yansımalarının ele alınacağı aktarılan açıklamada, bölgesel siyasi gelişmelerin Arap-Afrika ortaklığını etkilememesi için Arap-Afrika Zirvesi'nin de daha sonra belirlenmek üzere ertelendiği bilgisine yer verildi.

Arap Birliği, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını görüşmek üzere Suudi Arabistan ve Filistin'den talep geldiğini açıklamıştı. Suudi Arabistan ev sahipliğindeki Olağanüstü Arap Zirvesi, 11 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek.

İİT de İslam ülkelerinin, İsrail'in Filistin halkına saldırılarını ele almak üzere 12 Kasım Pazar günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da olağanüstü zirvede toplanacağını açıklamıştı.



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku