Gündem:
ASKERÎ ARAZİLERE GÖZLERİNİ DİKTİLER
ASKERÎ ARAZİLERE GÖZLERİNİ DİKTİLER

AKP, gözünü diktiği Boğaz manzaralı Yeşilyurt Hava Harp Okulu arazisini satmakta kararlı. 3. havalimanının devreye girmesiyle de Atatürk Havalimanı arazisinin imara açılacağı iddia edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son yasal düzenlemeyle elde ettiği sınırsız imar yetkileriyle İstanbul’un tozunu attırıyor. Özelleştirme sırası Hava Harp Okulu ve Atatürk Havalimanı’na geldi.

Sıcak para bulmakta zorlanan AKP hükümeti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla İstanbul’un en değerli arazileri üzerinde imar plan değişikliğini tek tek onaylayarak özelleştirmenin önünü açıyor.

AKP şimdi de Atatürk Havalimanı ve bitişiğindeki Boğaz manzaralı Yeşilyurt Hava Harp Okulu arazisine gözünü dikti. Bakanlık, TOKİ’nin, daha önce askeri bölge yanında yaptırdığı ve bir dairenin 1 milyon 200 bin avroya satıldığı 58 blok ve 950 daireden oluşan Ataköy Konakları’ndaki rantı görünce kolları sıvadı.

Bakanlık ile Genelkurmay arasında yapılan görüşmelerde, 800 dönümlük arazinin karşılığı olarak, Hava Harp Okulu’nun Yalova’da bulunan uçuş ve kamp eğitim te-sislerine taşınacağı, ayrıca Hava Harp Okulu’nun Yalova’daki te-sislerine 300 milyon lira karşılığında yeni lojmanların yapılması üzerine TOKİ’ye yetki verileceği de konuşulanlar arasında bulunuyor.

Fakat özelleştirmenin bununla da kalmayacağı, Terkos Gölü yakınlarında yapılacak olan 3. havalimanının devreye girmesiyle, Atatürk Havalimanı arazisinin imara açılacağı ve betonlaşacağı iddia edildi. Bu arada 3. havalimanının, Terkos Gölü yakınlarındaki Yeniköy-Akpınar köyü arasında 76 bin dönüm alana yapılması planlandı.

İstanbul Büyükşehir ve Bakırköy Belediyesi CHP’ li Meclis üyesi Cavit Ganiç , “Atatürk Havalimanı arazisi Hava Harp Okulu arazisi ile birlikte İstanbul’un en değerli arazileri. Havalimanı buradan kalktığı zaman burasının AVM, rezidans, gökdelenlerle betonlaşacağını düşünüyorum. Üstelik bunun işaretleri de var. İlki Ataköy sahilindeki yapılanma.”

Bölge emlakçıları, bu bölgede “Havalimanına komşu bir arazinin imarı düşük yoğunlukta tutulacağı veya yansıtıcılar, baz istasyonları, gürültü kirliliği gibi havalimanının olumsuz etkileri göz önünde bulundurulsa böyle bir yerde metrekare fiyatı en düşük 500 TL’dir; ama havalimanı buradan kaldırılır ve buraları imara açılırsa, arazi fiyatlarının metre karesi 2000-3000 avroya kadar yükselir ki bu da inanılmaz bir servete tekabül eder” dediler.

Bu arada, İstanbul 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu askeri arazinin 130 hektarlık bölümünün Milli Savunma Bakanlığı’na olan tahsisinin, TÜRGEV’in üniversite yapması için kaldırıldığı ve arazi için irtifak hakkı bedelinin toplam 24 milyon TL olarak belirlendiği, fakat TÜRGEV’in “17 Aralık” sürecinde gündeme gelmesi nedeniyle dosyanın askıya alındığı ortaya çıktı.




Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku