Gündem:
ASTSUBAYLARDAN ÖLÜM ORUCU
ASTSUBAYLAR 5 MART'TA ÖLÜM ORUCUNA GİRECEK

Özlük haklarının iyileştirilmesi için İstanbul Beyoğlu'nda toplanan ve Tünel’e kadar sloganlar eşliğinde yürüyen emekli astsubaylar, 5 Mart'ta ölüm orucuna başlayacak

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), astsubaylara yönelik ayrımcılık ve adaletsizliklere karşı durmak için 5 Mart'ta Ankara'da ölüm orucu eylemi başlatacaklarını açıkladı.

Ötelenen, ayrıştırılan ve TSK içerisinde senelerce ayrımcılığa tabi tutulan ve emekli olduktan sonra açlık sınırı ya da yoksulluk sınırı altında yaşamaya terk edilen astsubaylar, haksızlığa, hukuksuzluğa ve kast sisteminin baskısına karşı dün İstanbul Beyoğlu'nda bir eylem gerçekleştirdi. Yurdun dört bir yanından İstanbul'a gelen emekli astsubayları, eşleri ve çocukları da yalnız bırakmadı.

'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atıldı

“Astın hukuku yoksa disiplini de yoktur” ve “Astsubaylar açlık sınırında” yazılı dövizleri taşıyan emekli astsubaylar, sık sık “Mustafa Kemal'in askerleriyiz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” ve “Vur vur inlesin Genelkurmay dinlesin” sloganlarını attı. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve birçok kurum ile kuruluşlarında destek verdiği eyleme yaklaşık üç bin kişi katıldı. Kalabalık kitle öncelikle Galatasaray Lisesi önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Ahmet Keser yaptı.

Keser: Ölmeye geldik


“Sözün bittiği yerdeyiz” diyen Keser şöyle devam etti: “Artık sözün bittiği yerdeyiz, ölmeye geldik. Türkiye'de 1 milyon nüfusa sahip olan kutlu bir yürüyüşün startını veriyoruz. Eylemlerin, yürüyüşlerin yeri olan Taksim'den sesimizi daha güçlü çıkartmak için buradayız. TSK içerisinde ayrımcılığa tabi tutulan, sefalete terk edilen şerefli astsubaylar onurlu mücadelerine devam edecektir. Gözünü kırpmadan ölüme giden astsubayları sefalete terk edenler utansınlar. İşte bu sebeplerden dolayı emekli astsubaylar olarak 5 Mart 2014 tarihinde Ankara'da ölüm orucuna başlayacağız.

Sonu ve sonucu ne olursa olsun kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Kendi ordusunun mensuplarını savaş meydanlarında değil, sokakta ölüme terk edenler bu sürecin sorumlusudur. Vebalin sorumlusu olacaklardır.”

Kitle açıklamanın ardından ölüm orucunun simgesi olarak gösterdikleri yemek kaşıklarını kırarak Galatasaray Lisesi önünden Şişhane tüneline kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Cadde üzerindeki vatandaşların da destek verdiği kitle İstiklal Marşını okuduktan sonra dağıldı.
'Bedel ödemeye hazırız'

Astsubayların yaşadıklarını Aydınlık'a değerlendiren emekli astsubay İsmet Atak şunları ifade etti: “Biz hayatımızın büyük kısmını ölümle iç içe yaşayan insanlarız. Adalet er yada geç gelecektir. Bunun için bedel ödemek gerekiyorsa bizler o bedeli ödemeye hazırırız”

Astsubaylara sahip çıkılmadığını vurgulayan emekli astsubay Abdullah Altınok da şöyle konuştu: “Biz astsubaylara, Meclis'te, Ordu'da sahip çıkmıyor. Genelkurmay hiyerarşik sıralamadan bahsediyor. Yalan yanlış açıklamalarda bulunuyor. Meclis sesimizi duymuyor. Yapılan bu haksızlara derhal çare bulunması gerekir.”



AA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

FED FAİZİ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Haberi Oku