Gündem:
AYSEL TUĞLUK'a TAHLİYE KARARI

AYSEL TUĞLUK'a TAHLİYE KARARI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, hakkında yargılandığı Kobani Davası’ndan tahliye kararı verildi.

Tahliye kararını, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “2016'dan beri Kandıra F Tipi Cezaevinde bulunan ve 2021'de demans teşhisi koyulan meslektaşım, siyasetçi #AyselTuğluk hakkında nihayet tahliye kararı verildi. O'nun nezdinde ağır hasta tutukluların derhal tahliye edilmesi gerekmektedir” sözleriyle duyurdu…

ARALIK 2016’DAN BERİ CEZAEVİNDE

Aralık 2016’dan beri Kocaeli 1 No’lu F Tipi’nde tutuklu olan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, vekilliği döneminde yapmış olduğu basın açıklamaları ve siyasi faaliyetleri sebebiyle hüküm giydi.

Tuğluk ayrıca kamuoyunda “6-8 Ekim Kobane” dosyası olarak bilinen ve HDP’li siyasetçilerin yargılandığı Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasından da yargılanıyor.
Tuğluk’a, ilk defa geçen yıl Seka Devlet Hastanesi’nde demans teşhisi kondu.

Ardından 22 Mart 2021 tarihinde Kocaeli Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurulu da, Tuğluk’un hastalığının, “kronik ilerleyici seyirli ve cezaevinde tek başına hayatını sürdürmesini engeller nitelikte” olduğunu belirterek cezasının infazının ertelenmesi gerektiği yönünde bir rapor yazdı.

Şubat ayında Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edilen ve üç gün gözlem altında tutulan Tuğluk için ATK, “cezai sorumluluğunun tam olduğu” kanaatine varmış, buna karşılık savunma yapıp yapamayacağına ilişkin mahkemenin sorduğu soruyu ise yanıtsız bırakmıştı.

Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu’nun raporu sonucunda avukatların Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yapmış olduğu talepler de reddedilmişti.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku