Gündem:
'BAŞBAKAN'IN KENDİNİ BİTİRDİĞİ AN'DIR'
"BAŞBAKAN'IN KENDİNİ BİTİRDİĞİ AN'DIR"

"BU DA BİR TÜR DANIŞTAY SALDIRISIDIR"

Danıştay töreninde görülmemiş olay


Metin Feyzioğlu konuşmasının uzun sürmesi Başbakan Erdoğan'ı kızdırdı. Başbakan Erdoğan Feyzioğlu'na hitaben "Edepsizlik yapıyorsun" dedi.

Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü etkinliği devletin zirvesini buluşturdu.

Törene ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldi. Erdoğan salona girdikten sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile tokalaştı.

Danıştay Başkanı Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün konuşmasının ardından Metin Fevzioğlu konuşmak için kürsüye çıktı. Feyzioğlu'nun konuşmasını uzun ve siyasi bulan Erdoğan oturduğu yerden Feyzioğlu'na sataştı. Başbakan, Feyzioğlu'nun 'yüreği taşlaşmış olanlar' ifadesine oturduğu yerden cevap verdi. Feyzioğlu 'bitiriyorum Başbakan'ım' diye bir kaç kez konuşmasını böldü. Erdoğan iyice sinirlenince ayağa kaltı, 'edepsizlik yapıyorsun' dedi. Yanında bulunan Abdullah Gül'e dönerek 'siyasi konuşma yapılıyor' siteminde bulundu.

GÜL GİDENE KADAR İZİN VERİLMEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arabasına binene kadar Danıştay mensuplarının dahi törenden ayrılmasına Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından izin verilmedi. 

Rahatsızlanan bir Danıştay üyesine bile izin verilmemesi tepkilerin sertleşmesine neden oldu.

DANIŞTAY BAŞKANI'NDAN YANIT YOK

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, karşıladığı gibi Gül ve Erdoğan’ı otomobillerine kadar uğurladı. Güngör, gazetecilerin sorularına ise gülümsedi ama yanıt vermedi.

Danıştay’ın 3. kadın başkanı olan Zerrin Güngör’ün konuşmasında yargı bağımsızlığına vurgu yaparken ''Yargı mensuplarının da yetkilerini özenli kullanmaları gerekiyor'' demesi dikkat çekti.
 


Danıştay töreninde görülmemiş olay: Erdoğan... paylaşan: cumhuriyet

Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku