Gündem:
BATSIN BU DÜNYA! KADERİN BÖYLESİNE YAZIKLAR OLSUN!
BATSIN BU DÜNYA! KADERİN BÖYLESİNE YAZIKLAR OLSUN!

İşte Usta Gazeteci Melih Aşık'ın Milliyet Gazetesi'ndeki 'Açık Pencere' adlı köşesinde yayımlanan 'Kaderin böylesine!' başlıklı o yazısı;


Kaderin böylesine!

Demokrasilerde iktidar partisi başarısız kalırsa oyu düşer, muhalefetin oyu artar, iktidar el değiştirir... Ancak ülkede eğer muhalefet partileri iktidar umudu vermiyorsa bu defa demokrasinin ana kuralı ters işler... Halk krizden çıkmak için yine iktidar partisine sarılır. Çok partili demokrasi tek partili demokrasiye dönüşür.

Peki, muhalefet partileri neden ellerindeki tüm imkânlara rağmen halka iktidar umudu verecek düzeye gelemezler? Dış güçler tarafından iktidara gelmeyecek, iktidardaki partiye ömür boyu destek verecek şekilde dizayn edildikleri için mi? Birer proje partisi oldukları için mi? 

Bu müzmin başarısızlık bir türlü masaya yatırılmaz. Başarısız liderler buna izin vermez.
***
7 Haziran’da koalisyon işareti veren sonuçlar üzerine Erdoğan ve AKP dümeni “tekrar seçim”e kırmıştı. Oyların yüzde 60’ını alan muhalefet partileri ne kendi aralarında ne AKP ile koalisyon kurabildiler. Ekonomi bozuldu, terör hortladı, şehitler yürekleri dağladı, ülke kan revan içinde kaldı, Suriye politikası iyice iflas etti. Bütün bu gelişmeler AKP’ye yaradı. Halk kendini güvende hissetmeyince, muhalefet de adam olmayınca en güçlüye yöneldi. 

AKP’nin hesabı da zaten doğacak kaosun kendilerine yarayacağı öngörüsü üzerineydi.
***
PKK terörü canlandırarak AKP’ye çok değerli katkılar sundu. Bunu kenara not edelim.

Gelelim MHP ve CHP’ye...

MHP lideri Devlet Bahçeli siyasi hayatı boyunca AKP’ye sunduğu ikramların en büyüğünü bu seçimde sundu. Her teklife “hayır” diyerek, Meclis Başkanı seçiminde AKP’li adayı destekleyerek, hiçbir konuda çözüm önermeyerek partisini eritti, oyları AKP’ye kaydırdı.

CHP cephesinde de yeni bir şey yok... CHP Genel Başkanlığı’na geldiğinden beri girdiği bütün seçimleri kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu bu defa da kuralı bozmadı. Oyların yüzde 25’ine talim eden çeyrek parti olarak kaldı. Farklı kesimlere açacağım diye partiyi cumhuriyetçi, laik özünden uzaklaştıran, seçimden seçime bol kepçe vaatler sunan ama bir türlü inandırıcı olamayan Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha sınıfta kaldı. Cumhuriyet aydınlığını özleyen kitleleri yine öksüz bıraktı. 
***
Sonuçta, Meclis’teki üç muhalefet partisi resmen hezimete uğradılar. Bu hezimetin baş sorumluları da tabii ki genel başkanlar. Herhangi bir Avrupa ülkesinde böyle bir durumu yaşansa üç genel başkan (tabii özellikle Bahçeli ve Kılıçdaroğlu) çoktan istifalarını vermiş hatta siyasi hayattan çekildiklerini çoktan açıklamışlardı. Bizimkiler bu satırların kaleme alındığı şu saatlerde (pazar akşamı 21.00 suları) istifayı değil, yenilgiye nasıl kılıf ve mazeret bulacaklarını ya da yenilgiyi nasıl zafermiş gibi göstereceklerini düşünüyor olmalılar. Tayyip Erdoğan ve AKP’yi kutlarken, muhalefet partilerine oy veren vatandaşlar adına Orhan Gencebay’dan bir şarkı isteyelim:

“Yazıklar olsun, yazıklar olsun 
Kaderin böylesine, yazıklar olsun”

Melih Aşık
Açık Pencere/MİLLİYET



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku