Gündem:
'BEDELİ ÇOK AĞIR OLUR'

"BEDELİ ÇOK AĞIR OLUR"

İsrail Başbakanı Netanyahu, Meclis’in yeni dönem açılış konuşmasını yaptı.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nden Hamas’ın başlattığı saldırıya dair konuşan Netanyahu, “Yanıtlanması gereken çok soru var, dersleri çıkarmaya başladık” dedi.

Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’in kuzeyindeki Lübnan sınırında askeri faaliyetlerini artıran Hizbullah’ı uyardığını hatırlattı.

Savaşı zafer elde etmeden bitirmeyeceklerini ve amaçlarının Hamas’ı devirmek olduğunu ifade eden Netanyahu, İran ve Lübnan Hizbullahı’na seslenerek, “İran ve Hizbullah’ı uyarıyoruz, irademizi sınamayın. Bedeli çok daha ağır olur” dedi.

“SAVAŞTAN ÇIKMAMALIYIZ”

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da oturumun açılışında yaptığı konuşmada İsrail içindeki kutuplaşmaya dikkati çekerek, “Düşmanlarımız aramızdaki her ayrışma izine iştahla bakıyor” ifadelerini kullandı.

Netanyahu gibi Gazze’den düzenlenen saldırıya ilişkin gerekli soruşturmaların yapılacağını ve dersler çıkarılmaya başlandığını kaydeden Herzog, “Bu savaşa girdiğimiz gibi bu savaştan çıkmamalıyız” diye konuştu.

“DÜNYANIN HOŞUNA GİTMİYORSA GİTMESİN…”

Ana muhalefet lideri eski Başbakan Yair Lapid de şunları söyledi:

“Hamas’ı yok edeceğiz, Gazze’deki İsrailli esirleri geri getireceğiz. Bu uzun zaman alacak ve büyük güç istiyor. Eğer dünyanın hoşuna gitmiyorsa, gitmesin. Bizim çocuklarımız öldü onlarınki değil.”



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku