Gündem:
BERKİN'İN DURAN KALBİ TEKRAR ÇALIŞTIRILDI
BERKİN'İN DURAN KALBİ TEKRAR ÇALIŞTIRILDI

Gezi Parkı direnişinde, 16 Haziran 2013’te sabah saatlerinde Okmeydanı’ndaki evinden bakkala ekmek almaya gittiği sırada polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Berkin’in (15) yaşam mücadelesi sürüyor.

Berkin'in gün içinde duran kalbi anında mudahale edilerek tekrar çalıştırıldı.

Yogun bakımda, makinaya bağlı olarak nefes alan Berkin'in hayati riskinin çok yüksek olduğu bildirildi. 

Dün sosyal medyada Berkin'in yaşamını yitirdiği iddialarının dolaşması üzerine yüzlerce yurttaş hastane önünde toplanarak sabaha kadar bekledi...

Önceki gün gece geç saatlerde Berkin E’nin durumunun ağır olduğu ve yaşamını yitirdiği iddiları üzerine çok sayıda kişi hastaneye giderek destek verdi. Burada sabaha kadar gruplar beklerken, İstanbul’un bazı ilçelerinde de destek yürüyüşleri düzenlendi. Sabah da B.E’nin ailesinin çağrısı üzerine hastane önünde toplanan gruplar açıklama yaptı. Poliste, Perpa önünde 2 Toma ve çok sayıda çevik kuvvet ile beklemeye başladı.

Baba Sami E. yaptığı açıklamada “Oğlum yoğun bakımda, makinaya bağlı olarak uyutuluyor ve nefes alıyor. Geçtiğimiz günlerde ağır bir enfeksiyon geçirdi. Bununla mücadele ediyor. Sonrasında yineleyen epilepsi nöbetleri oldu. Şu an tedbir amacıyla uyutuluyor. Ateş yok, nabız normal. Bilinç şu an kapalı.

B’nin durumu hakkında detaylı bir bilgilendirme yapmak için İstanbul Tabip Odası’ndan salı günü bir heyet hastaneye geldi ve durumu hakkında bilgi aldı. B.E direniyor, uyanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Bu arada İstanbul Tabip Odası tarafından hazırlanan raporun önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

FED FAİZİ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Haberi Oku