Gündem:
'BEŞTEPE NUMARA YAPASIN'

"BEŞTEPE NUMARA YAPASIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen  DEVA Partisi Lideri Babacan, "Siz bu milletten aldığınız vergileri faize gömdünüz, gömüyorsunuz. Sadece bu sene ödeyeceğiniz faiz ve kur farkıyla tam 1 milyon aileye bedava konut verilebilirdi" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini %12'den %10.5’e indirdi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kararı sosyal medya hesabından videolu paylaşımıyla değerlendirdi.

Babacan, paylaşımında “Beştepe, Merkez Bankası faizini indirerek faiz karşıtlığı numarası yapmasın” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Babacan, “Siz bu milletten aldığınız vergileri faize gömdünüz, gömüyorsunuz. Sadece bu sene ödeyeceğiniz faiz ve kur farkıyla tam 1 milyon aileye bedava konut verilebilirdi” dedi.

“FAKİRDEN ALIP, ZENGİNE VEREN BİR HÜKÜMET”

Babacan, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Kur korumalı mevduata ödenecek para ile 1 milyon konut alınabilir. Yani 1 milyon konutluk parayı elinde zaten parası olan bir azınlığa veriyorlar. Bu hükümet fakirden alıp, zengine veren bir hükümet. Bunlar Robin Hood'un tam tersini yapıyor” ifadelerini kullanmıştı.
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku