Gündem:
BİLGİLENDİRMEYE GİDEN DAVUTOĞLU'na CHP'den SOĞUK DUŞ
BİLGİLENDİRMEYE GİDEN DAVUTOĞLU'na CHP'den SOĞUK DUŞ

Davutoğlu CHP'yi ziyaret etti

Görüşmenin ardından basın açıklamasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu yaptı. Loğoğlu bir saat süren görüşmede, Bakan Davutoğlu'nun Musul'daki olayların daha çok arka planına temas ettiğini belirterek, "Baskını yapan terör örgütünün nerede, nasıl yeşerdiğini, nasıl bir tarihçesi olduğu konusunda ayrıntılı bilgiler paylaştı. Ayrıca başkonsolosluğun bulunduğu mevki, oradaki gelişmeler hakkında bilgi verdi" dedi.

"BİZİM İÇİN ESAS OLAN TBMM'DEKİ OTURUM"

Loğoğlu, kendileri için esas olan TBMM'de Musul konusundaki özel oturumun mutlaka yapılması gerektiğini ifade ederek, "Dışişleri Bakanı Davutoğlu, siyasi partilere bilgi verdikten sonra CHP için esas olan, TBMM'de halkın da dinleyebileceği şekilde ayrıca bilgi verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ama bunun yapılacağını anlıyorum, yapılması gerekir" dedi.

"BAŞKA YÖNTEMLERE BAŞVURMA GEREĞİ KALMAKSIZIN"

Loğoğlu, Türkiye'nin, CHP'nin ve bütün halkın ilk ve tek hedefinin Musul'daki vatandaşların özgürlüklerine kavuşturulması olduğunu ifade ederek, "Dışişleri Bakanı Davutoğlu bunun için temaslarda bulunduklarını ve bu konuda iyimser konuştuğunu söylemem lazım" dedi. Ayrıntıya giremeyeceğini söyleyen Loğoğlu, "Bu konuda ellerindeki bütün imkanları kullanarak, daha başka yöntemlere başvurma gereği kalmaksızın, konsolosluk mensuplarımızı, başkonsolosumuz dahil kurtarmak için gereken girişimleri ve temasları sürdürdüklerini belirtti. Bunun tabi neticelerini önümüzde günlerde göreceğiz. Ümidimiz, temennimiz, beklentimiz ve hükümetten talebimiz; bu konuda gereken bütün girişimleri yaparak bu vatandaşlarımızın; Başkonsolos, Başkonsoloslukta görev yapanlar ve tır şoförlerimiz en erken noktada serbest bırakılmalarını sağlamak " diye konuştu.

"BUNUN BİR SİYASİ FATURASININ MUTLAKA OLMASI GEREK"

Kılıçdaroğlu'nun görüşmedeki ifadelerini de aktaran Loğoğlu, şöyle devam etti:

"Adalet Kalkınma Partisi Hükümeti'nin Ortadoğu politikasının baştan sona yanlış olduğunu, Türkiye'yi bir bataklığa sürüklediğini, Türkiye'yi bölgede yalnızlaştırdığını ve Türkiye'nin bu nedenle çok ciddi sıkıntı ve tehlikelerle karşı karşıya bırakıldığını belirtti. Ve bunun bir siyasi faturasının mutlaka olması gerektiğini Sayın Davutoğlu'na ifade etti. Bu bağlamda Sayın Kılıçdaroğlu, ister Suriye, ister Irak, ister genel Ortadoğu bağlamında, hatta onların ötesinde Türkiye'nin giderek yalnızlaşan, giderek bir kıskaç altına girmiş bir dış politikanın ışığında yalnızlaşan bir ülke olduğunu özellikle vurguladı.

Bunu hep dile getirdiğimizi, bu bağlamda Türkiye'nin geleceği, selameti, huzuru için CHP'nin yaptığı önerilerin hiçbir noktada dikkate alınmadığını ve bunu dikkate almayan, bu yanlış politikalarda ısrar eden Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti'nin mutlaka bir siyasi fatura ödemesi gerektiğini Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu'na açıkça belirtti."

"DAVUTOĞLU'NUN DERHAL İSTİFA ETMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİK"

Loğoğlu, "İstifa etmelisiniz dedi mi?" sorusu üzerine "Siyasi fatura dedik, bunun 
daha açık bir şeyi yok. Dün yaptığım yazılı açıklamada belirttiğim gibi hükümetin bu konuda gelişmeleri öncelikle TBMM ile paylaşması lazım. Oraya gelmeden önce de bu işin baş mimarı Başbakan Erdoğan'dır, O'nun altındaki uygulayıcı mimar da Ahmet Davutoğlu'dur, o bakımdan en azından Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun derhal istifa etmesi gerektiğini söylemiştim. Bugün de Genel Başkanımız bir siyasi faturadan bahsetti" yanıtını verdi. 

"DAVUTOĞLU'NUN RİCASI"

Gazetecilerden soru almak istemeyen Loğoğlu, "Davutoğlu'nun şu ricası oldu, buna uymak durumdayız, kendisi siyasi partilerle temaslarını tamamladıktan sonra bir açıklama yapacağını söyledi. Ama biz bu bilgileri en azından kendi partimiz açısından bu noktada paylaşmak daha doğru. Çünkü bu önemli bir konu. Sadece partimizi değil, bütün Türkiye'yi ilgilendiren konu. Böyle hassas, duyarlı, önemli bir konuda elimizdeki bilgileri paylaşılabilecek ölçülerde, sizlerle paylaşma gereğinden hareketle, Sayın Genel Başkanımızdan aldığım talimatla bu toplantıyı yaptım" diye konuştu. 


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku