Gündem:
BİR BABANIN ÇIĞLIĞI; 'KIZIMIN HAYATINI GERİ İSTİYORUM'
BİR BABANIN ÇIĞLIĞI;
"KIZIMIN HAYATINI GERİ İSTİYORUM"



Bursa’da geçen yıl Haziran ayında bir iplik boyama atölyesinde meydana gelen ve bir kişinin ölümü iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili olarak işyeri sahibi Ali Ülfet Şahin (44) ile kazada yaralanan ustabaşı Nurettin Ayçelebi’nin (30) yargılanmasına başlandı.

Havva Taş'ın öldüğü patlamada yaralanan 19 yaşındaki Şehriban Aktaş’ın babası Selahattin Aktaş, kızının sağlıklı hali ile olay sonrası vucudunun yanmış fotoğraflarını mahkeme heyetine vererek, yargılamaların bu fotoğraflar üzerinden yapılmasını istedi. Selahattin Aktaş, "Hakim bey kızımın hayalleri ve beklentileri vardı. Hayallerini geri istiyorum" dedi.

Olayla ilgili olarak Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde işyeri sahibi Ali Ülfet Şahin ve yaralanan ustabaşı Nurettin Ayçelebi hakkında 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3- 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanıkların yargılanmasına başlandı. Yapılan ilk duruşmada ifade veren Ali Ülfet Şahin, 1992 yılından beri çalışma hayatında olduğunu belirterek, "Kazanın meydana geldiği yerde bulunan kazan bilgisayarla kontrol edilmektedir. Aletin başında bulunan ustanın takibinin yeterli ve düzgün olmadığını sanıyorum. Bu nedenden dolayı kusurum ve ihmalim olmadığını düşünüyorum" dedi. 

'BANA EĞİTİM VERİLMEDİ'

İşyerinde iplik boyama ustası olarak çalıştığını belirten Nurettin Ayçelebi ise ustalık belgesi olmadığını kaydederek şunları söyledi:

"Usta işten ayrıldıktan sonra yerine ustabaşı olarak ben devam ettim. Çalışma sistemi hemen hemen aynı olan iki makineye de bakıyordum. Bana sadece programlar anlatıldı. Ancak, bar sisteminden bana bahsedilmedi. Daha önce de bu kazanda patlama meydana gelmişti. Kazan soğuk iken su akıtıyordu. Patlamanın kompresördeki arızadan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum. Bana herhangi bir eğitim verilmedi." 

'EŞİM ÖLDÜ İKİ ÇOCUĞUMLA ORTADA KALDIM'

Kazanın patlaması sonucu eşi Havva Taş’ı kaybettiğini söyleyen Celal Taş, "Eşim öldükten sonra iki çocuğum ile birlikte ortada kaldık. Çocuklarım ve ben psikolojik olarak adeta yıkıldık. Güvenlik önlemleri almadan işçileri çalıştıran Ali Ülfet Şahin’den şikayetçiyim" dedi. 

'KIZIMIN HAYATI GENÇ YAŞINDA SÖNDÜ'

Patlamada yaralanan Şehriban Aktaş’ın babası Selahattin Aktaş ise mahkeme heyetine kızının sağlıklı hali ile olaydan sonra vucudunu büyük bölümünün yanmış halde çekilen fotoğraflarını göstererek, bunların dosyaya konulmasını ve yargılamanın bu yönde yapılmasını istedi. 5 çocuk babası Selahattin Aktaş şöyle konuştu:

"Kızımın genç yaşta hayatı söndü. Yavrumun vücudunda yüzde 80 yanıklar oluştu. Yatağa bağımlı halde halen Şehriban'ın tedavisi bu şekilde sürüyor. Kızımın,en büyük özlemi, arkadaşları gibi gezmek ve çalışmaktı. Onun hayalleri ve özlemleri vardı. onları geri istiyorum. İşyeri sahibi Ali Ülfet Şahin’in cezalandırılmasını talep ediyorum." 

Duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku