Gündem:
BİR TEPKİ DE HÜDA-PAR'dan


BİR TEPKİ DE HÜDA-PAR'dan

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Kızıltepe ilçesindeki Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen 4’üncü olağan kongresine katıldı.

Kongrede konuşan Yapıcıoğlu, vatandaşların tamamını kapsayacak bir anayasa yapma çağrısında bulunarak şunları söyledi;

*1980 yılında bir askeri darbe oldu, bu askeri cunta bir anayasa sipariş etti, 1982 yılında dipçik zoruyla bu anayasayı millete kabul ettirdi. Bu anayasada 20 kez değişiklik yapıldı, bu anayasa maddelerinin 3’te 2sinin fazlası değiştirildi.

*Ama bu anayasa halen 1982 cunta anayasasıdır. Bu ayıp siyaset kurumuna yeter. Gelin ey siyasi partiler, gelin ey bu işle ilgili olan sivil toplum kuruluşları, gelin ey buna kafa yoran akademik çevreler ve bu konuda söz söyleme yetkisine sahip olan herkes, gelin bir araya toplanalım.

*Nasıl bir anayasa yapabileceğimizi, toplumsal barışı tesis edecek ve 85 milyon vatandaşının tamamını kapsayacak bir anayasayı birlikte yapalım. Bu çağrımız devam ediyor.

“EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM YAPILSIN”

Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında emeklilere seyyanen zam yapılmasını isteyerek, şöyle dedi;

“Emeklilere ‘yılbaşını bekleyin, yılbaşında sizleri rahatlatacağız’ demeniz yetmez. Emeklinin yılbaşına kadar bekleyecek takati kalmamıştır. Mutlaka yılbaşını beklemeden bir ara zam yapılmalı ve bizim önerimiz seyyanen her emeklinin aldığı maaşına 5 bin lira ilave yapılmalı.” 
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku