Gündem:
DEMİRTAŞ'TAN FLAŞ ADAYLIK AÇIKLAMASI
DEMİRTAŞ'TAN FLAŞ ADAYLIK AÇIKLAMASI

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Habertürk TV'de Erhan Çelik'in konuğu oldu.

Demirtaş, Çelik'in "Cumhurbaşkanlığına adaylığınızı ne zaman açıklayacaksınız" sorusuna "görevden kaçmam, partimiz onaylarsa haftasonu adaylığımı açıklarım" şeklinde cevap verdi. 

Erhan Çelik'ın ısrarla "bu cevabınızdan kesin aday olduğunuz sonucunu çıkartıyorum, doğru mudur" deyince Demirtaş gülümseyerek karşılık verdi. 

MHP'NİN OYLARINA DA TALİBİM

MHP'nin de oylarını istediğini belirten Selahattin demirtaş, "MHP tabanında da yoksul emekçi var, onların da oyuna talibim" dedi.

Tasarının zamanlaması Köşk'le ilgili mi?

Zamanlaması manidardır, eleştirilebilir fakat bu nedenle barış için adımı görmezden gelemeyiz. 

HDP cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda hükümetle pazarlık yaptı mı?

Bu konuda ne açık ne kapalı bir görüşmemiz olmadı. Ak Parti ile uzlaşma yok, aksine rekabet var. Ekmeleddin İhsanoğlu bizi ziyaret etti, destek istemedi sadece kendini anlattı.

2. TUR İÇİN YOL HARİTASI

Biz cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi oyumuzun çok daha üstünde  oy alacağız. 3 aday olursa ilk turda hiçbiri seçilmeyebilir sonuç 2. tura kalır. 2 aday kalırsa ve bunlar arasında biz olmazsak, ilkelerimize en uygun isme seçmenimiz yoğunlaşır. 

MHP ile aramızda derin uçurumlar var. Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda bu durum seçmeni etkileyecektir.

İHSANOĞLU MU ERDOĞAN MI?

İkinci tura Ekmeleddin İhsanoğlu ve Başbakan Erdoğan kalırsa hangisini destekleyeceğimizi şimdiden söyleyemem, boykot seçeneği de var. 

BDP NEDEN HDP OLDU?

Siyaset ve coğrafya olarak daha kapsayıcı bir tutum takınacağız. BDP daha çok Kürt kimliğini temsil eden bir parti oldu. Şimdi daha kapsayıcı olacağız. CHP bir sol parti olmadığını ortaya koyuyor. Hedefimiz onun alanı değil. Değişimci dönüşümcü ruh AKP'de değil HDP'dedir.

TÜRK BAYRAĞININ İNDİRİLMESİ OLAYI

Bizi ve tabanımızı vurmak için bayrak provokasyonları kullanıldı. Türk bayrağını indirenlerin bizimle alakalı olmadığı ortaya çıktı. 

ÖCALAN'IN SERBEST KALMASI GÜNDEMİ GELİR Mİ?

Abdullah Öcalan, İmralı'da bir dava nedeniyle bulunduğunu ve dava çözülmeden çıkmayacağını söylüyor. "Şu anda bugün beni serbest bıraksalar şu anda cezaevinden çıkmam. Bu sorun çözülmeden çıkmam bu cezaevinden." diyor.

İMRALI'YA ZİYARETLER

Şimdiye dek sadece biz ve devlet  içinden görevlendirilenler gitti.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku