Gündem:
DEVA PARTİSİ'nden ALTILI MASA YANITI

DEVA PARTİSİ’nden ALTILI MASA YANITI

İdris Şahin, sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

* “Sayın Bakan kurumunun ne yaptığını ve bizim açıkladığımız eylem planımızda yer alan çözümlerimizi tam olarak bilmiyor olabilir, kendisini aydınlatayım:

* Siz, sosyal yardım almak için size başvuranların bunu hak edip etmediğini tespit etmek için evlere gidiyorsunuz. Vatandaşı muhtaç hale getirdiğiniz yetmedi, kapı kapı süründürüyorsunuz, bir de evine gidip doğru söyleyip söylemediğini tüm mahalleye duyurarak kontrol ediyorsunuz. Vatandaşlarımızın onurunu size çiğnetmeyeceğiz.

* Görevlendireceğimiz sosyal hizmet uzmanları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit edeceğiz. Devlet kapısında süründürmeyeceğiz. Ailelerin refahını yakından takip edecek, karşılaşılabilecek sosyoekonomik problemlere; hızlı ve etkili müdahale edeceğiz. Bu sayede insan onuruna yaraşır şekilde ve yeterli düzeyde hane bazlı asgari gelir desteği uygulamasını hayata geçirmiş olacağız.”

“ÜLKEMİZDEKİ YOKSUL SAYISINI ARTIRDINIZ”

* Siz, gelir ve servet dağılımdaki adaletsizliklerle ülkemizdeki yoksul sayısını arttırdınız, sosyal yardıma muhtaç kesimlerin büyümesine sebep oldunuz. Biz, sosyal yardım alan yurttaşlarımızın yoksulluk sarmalından kurtulabilmeleri için ‘özel istihdam programı' uygulayacağız.

* Siz yardımlarla vatandaşı kendinize bağlayarak oy toplamaya çalışıyorsunuz. Bizim ise asıl hedefimiz; özel istihdam programını uygulamaya koyarak sosyal yardım alan yurttaşlarımızın yoksulluk sarmalından kurtulabilmelerini sağlamaktır.

* Bu arada, mavi yelekliler projemizi de beğenip ‘kırmızı yelekliler' uyarlaması yapmanıza da şaşırmadık. Kopya çekilmesinden memnunuz…”

NE OLMUŞTU?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ‘Sosyal Politikalar Eylem Planı'na ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Aile Sosyal Destek Uzmanlarımız gidip vatandaşın kapısını çalsınlar. Devlet; vatandaşına ulaşsın istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

O açıklamalara Bakan Derya Yanık şöyle yanıt vermişti:

* “Altılı masada yer alan herkesin taktiği bu demek ki. Var olan hizmetleri hiç yokmuş gibi yapacağını vaat etmek… Sayın Babacan'ın bahsettiği programın adı Aile Sosyal Destek Programı yani kısaca ASDEP. Biz onlara ‘kırmızı yelekliler’ diyoruz. Bizim süper kahramanlarımızdan bir grup.

* ASDEP 2017 yılından bugüne yaklaşık 4.2 milyon hane ziyareti gerçekleştirdi. Henüz Ali Babacan’ın hanesine gitmemiş olabilirler. Ama Sayın Babacan hiç endişe etmesin, 26 milyon hanenin hepsinin kapısını çalacağız. İhtiyacı olan hizmete kendisini de yönlendireceğiz. Bakalım Sayın Babacan ya da altılı masa önümüzdeki günlerde, hayata geçirilmiş hangi hizmetimizi vatandaşlarımıza vaat edecekler? Merakla bekliyoruz.”
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku