Gündem:
DOKTORLARDAN 'İŞ BIRAKMA' EYLEMİ
DOKTORLARDAN 'İŞ BIRAKMA' EYLEMİ

Doktorların ve sağlıkçıların acil hizmet dışında görev yapmayacağı belirtilen bildiride, doktorların hastane binalarına girmeyeceği kaydedildi. Doktorlara ve sağlıkçılara yönelik şiddetin sona erdirilmesi için gereken yasaların çıkarılmasını talep eden TTB, tüm vatandaşları muayene olmak için değil, sağlıkçılara sahip çıkmak için hastanelere çağırdı.

Sağlık çalışanlarından destek

Türk Sağlık-Sen Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada sendika üyesi sağlık çalışanlarının pazartesi günü sağlık hizmeti sunmayacakları belirtildi.

Sağlık alanında faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerini, iş bırakma eylemine katılmaya çağıran Kahveci, açıklamasında şunları kaydetti:

"Son bir yılda Beyaz koda bildirilen şiddet vaka sayısı 11 bin 174. Şiddet sürekli tırmanıyor. Samsun'da da cinayete dönüştü. Sağlık çalışanlarının tamamı hayatlarından endişe ederek çalışıyor. Çalışanlar ne yazık ki şiddete karşı korumasız. Türk Sağlık-Sen olarak Samsun'da yaşanan vahşi cinayeti protesto etmek ve Sağlık çalışanlarının can güvenliğine dikkat çekmek için 1 Haziran Pazartesi günü tüm yurtta iş bırakıyoruz. o gün sağlık kurum ve kuruluşlarında hizmet üretmeyeceğiz. Alanlara çıkarak sağlık çalışanlarının yaşam hakkını, güvenli çalışma hakkını savunacağız"
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
drları delırttınız 9 yıl önce

süresiz iş bırakma eylemi şart.. saglık bakanlıgının 15 dakıkalık iş bırakma cagrısıı trajıkomikk

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku