Gündem:
ECE GÜNER İSTİFA ETTİ

ECE GÜNER İSTİFA ETTİ

İYİ Parti’de istifa depremi sürüyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ece Güner sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

“İSTANBUL'UN KAYBEDİLMESİ MEMLEKET, CUMHURİYET, DEMOKRASİ MESELESİDİR”

“Bugün benim için çok zor bir gün” diyen Güner, şöyle devam etti:

“Sebebini anlatmadan önce biraz İstanbul'dan bahsetmek istiyorum.... İstanbul'un kaybedilmesi bir memleket meselesi, bir Cumhuriyet meselesi, bir demokrasi meselesidir. İstanbul kaybedilirse: Güç zehirlenmesi tavan yapmış, hiçbir engel kalmamış, kopkoyu bir "tek adam sistemi" yerleşir. Cumhuriyet değerlerinden daha da uzaklaşırız.
*Ülkemizi Orta-Doğululaştırma projesi daha da güçlenir. Milletimiz daha da yoksullaşır ancak artık bu durumu değiştirme morali ve gücü kalmaz: Milletimiz siyasetten kopar, hatta siyasetten nefret eder hale gelir. İşte o gün demokrasi tam olarak ölür.

“İSTANBUL TÜRKİYE'NİN KALBİDİR”

*İstanbul sadece İstanbul değildir: İstanbul Türkiye'nin kalbidir, Türkiye'nin her köşesinden insanımızın buluştuğu, Türkiye'nin özetidir.

*Abarttığımı düşünüyorsanız kendinize sadece şu soruyu sormanız yeterlidir: Neden Sayın Erdoğan'ın tek hedefi, tek hayali İstanbul'u tekrar kazanmaktır? Neden 28 Mayıs'ta koskoca Türkiye'yi kazanmışken, ilk konuşmasında ‘İstanbul'u tekrar kazanmalıyız’ demiştir?

“BU SEÇİMDE 1 OYUN BİLE ÖNEMİ OLACAKTIR”

*Mart 2019'da Sn. İmamoğlu ‘ilk’ seçimi sadece 14.000 oy farkla kazanmıştı: Oyların %0,1'i civarı bir farkla.. Binde biri... Bu seçimde 1 oyun bile önemi olacaktır! İktidar tüm gücüyle İstanbul'u kazanmaya odaklanacaktır: Tüm ‘orantısız’ gücüyle. Oyları bölersek; AK Parti'nin adayı kazanacaktır. Bu somut bir gerçektir.

“İMAMOĞLU'NUN İSTANBUL'U TEKRAR KAZANMASINI DESTEKLEMELİYİZ”

*Bu yüzden; vicdani kanaatim şöyledir; kazanabilecek tek aday (ve başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanı) olduğu için, hepimiz -tek 1 oy bile fire vermeden- Sayın Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u tekrar kazanmasını desteklemeliyiz.

“BU BİR PARTİ MESELESİ DEĞİL; BU BİR MEMLEKET MESELESİDİR”

*Bu bir parti meselesi değil; bu bir memleket meselesidir. Bu bir cumhuriyet meselesidir. Şimdi neden bugün benim için zor bir gün ona geleyim...

*Yıllardır ülkemin iyiliği için, demokrasi için, Cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilkeleri için mücadele veren bir hukukçuyum. Referandumun baskıcı (OHAL) döneminde cesaretle bu ‘tek adam sistemine’ karşı mücadele ettim, onlarca programda konuştum, 4 kitap yazdım. Her zaman ilkelerim doğrultusunda hareket ettim.

*Mayıs 2023 seçimlerinde Sn. Meral Akşener'in teveccühü ile hayatımda ilk defa bir siyasi partiye (İYİ Partiye) üye oldum ve İstanbul'dan MV adayı gösterildim.

“ELİMDEN GELDİKÇE PARTİMİZE FAYDALI ÇALIŞMALAR YAPMAYA ÇALIŞTIM”

*4. Sıradan adaydım ve seçilemedim. (Milletvekili değilim). Milletvekili seçilemeyince, Sn. Meral Akşener beni Genel Başkan Yardımcısı olarak atadı. Ben de atandığım 4 Temmuz 2023'ten beri elimden geldikçe kendisine ve partimize faydalı çalışmalar yapmaya çalıştım.

“4 TEMMUZ ÖNCESİNE GÖRE SANIRIM DAHA DA DUYARLI BİR İNSAN OLDUM”

*İYİ Parti'de gerçekten harika insanlarla tanıştım; Toplumsal Politikalar Başkanı olarak, engelliler grubumuzda, derin yoksulluk grubumuzda, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz grubumuzda, iyi niyetle, inançla çalışan harika insanlar tanıdım. Ülkemizin birçok gerçeğine ilişkin kalp gözüm daha da fazla açıldı. 4 Temmuz öncesine göre sanırım daha da duyarlı bir insan oldum. Dostlarım; hepinizi seviyorum ve sizden öğrendiklerimi asla unutmayacağım!

“AKŞENER'E BANA BU FIRSATI VERDİĞİ İÇİN MÜTEŞEKKİRİM”

*Sayın Meral Akşener'e bana bu fırsatı verdiği için müteşekkirim. Başta Sayın Meral Akşener olmak üzere, sık sık mesai yaptığım değerli Divan üyeleri arkadaşlarım ve birlikte mesai yaptığım bazı Milletvekili arkadaşlarım, İYİ Parti'nin tüm çalışanları (sabah güler yüzle bana kapıyı açan güvenlik görevlilerinden, özel kalem ekiplerine, asistan ve güvenlik ekiplerine) ve İYİ Parti'nin tüm gönüllülerine; hepinize çok teşekkür ediyorum beni daima bir ‘ailede’ gibi hissettirdiniz.

“HAKKINIZI HELAL EDİN”

*Üzüntüm insani boyuttadır: Bu yüzden, samimiyetle umarım ki dost kalırız. Hakkınızı lütfen helal edin, ben de tabii ki helal ediyorum. Asla benden Sayın Meral Akşener veya İYİ Parti hakkında 1 tek olumsuz kelime duymayacaksınız.

“AFFIMI RİCA EDİYORUM”

*Ancak affımı rica ediyorum. Siyasete unvan için girmedim; Türkiye'yi ve Türk milletini bu korkunç yoksullaşma ve otoriterleşmeden kurtarmak için girdim. Ve şahsi görüşüm 4 Aralık tarihli GİK kararının bu amaç yönünde doğru bir karar olmadığıdır.

*Bildiğiniz gibi, en azından İstanbul ve Ankara'da iş-birliği için mücadele ettim ve GİK toplantısında bu yönde güçlü şekilde söz almış, cesaretle mücadele etmiş, az sayıda kişiden biriyim.

“YAPABİLECEĞİM TEK ŞEY SAYGI DUYMAK VE İSTİFA ETMEKTİR”

*Çıkan kararı savunamayacağımı düşünerek, yapabileceğim tek şey saygı duymak ve istifa etmektir. Yıllardır ‘tek adam sistemine’ karşı mücadele ediyorum. Bağımsız bir hukukçu olarak ilkelerim doğrultusunda ülkem için mücadeleme devam edeceğim. Teşekkürler. Herkese sevgi ve saygılarımla.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku