Gündem:
'EĞER KIRIM UKRAYNA'da KALSAYDI...'

"EĞER KIRIM UKRAYNA'da KALSAYDI..."

Al Jazeera’ya konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Şu anda bitirmeye çalıştığımız krizin sona ermesinin ardından Ukraynalılar gelecekte nasıl yaşayacaklarına kendileri karar vermeliler. Bu, şu anda siyasi çevrelerde görüşülüyor. Ben bu tartışmalara katılmıyorum. Biz kesinlikle bunun Ukrayna’da yaşayan tüm halkların görüşü olması gerektiği gerçeği üzerinden hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy kendi halkına karşı devam eden kanlı savaş konusunda hiçbir şey yapmadı. Donbass temsilcileri ile çok sayıda anlaşma imzaladığında düzeni sağlayacağı vaadinde bulunurken yalan söyledi. Bu anlaşmaları gözünü kırpmadan ihlal etti

UKRAYNA’DA NET BİR GÖREV BELİRLENDİ

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonraki onlarca yıl boyunca edinilen deneyim göz önünde bulundurularak Ukrayna’daki özel operasyon çerçevesinde net bir görev belirlendi. Bu görev, Ukrayna’nın militarizmden arındırılması. Ukrayna’ya hiçbir zaman konuşlandırılmayacak, burada asla yapılmayacak spesifik türlerde saldırı silahları belirlenmeli.

RUSYA HER TÜRLÜ BASKIYA DAYANABİLECEK GÜÇTE

Her türlü baskıya dayanabileceğimizden şüphesi olan varsa, Rusya, Rusya İmparatorluğu, Sovyetler Birliği tarihine veya hayatımızın düşman orduları tarafından işgal edildiğimiz dönemlere dair tarihine bakmasını tavsiye ederim.

RUSYA’NIN AMACI DONBASS’TAKİ İNSANLARI KORUMAK

Ukrayna ile müzakerelerimizde onlardan kapitülasyon talep etmiyoruz, bir anlaşma teklif ediyoruz. Bu anlaşma ulusal azınlıklar da dahil ülkede yaşayan tüm halkların yasal haklarını, eşit olmasını garanti altına alacak.

Ukrayna teknik açıdan nükleer silah yapma potansiyeline sahip, Rusya buna izin vermeyecek.

Ukrayna’daki operasyonun amacı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de belirttiği gibi, oradaki, özellikle de Donbass’taki insanları korumak.



Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku