Gündem:
EĞİTİM-SEN'den MEB'e DAVA

EĞİTİM-SEN'den MEB'e DAVA

Eğitim-Sen, Nakşibendi tarikatına yakın Server Yaşam Vakfı’nın, okullarda faaliyet göstermesinin durdurulması ve vakıf tarafından düzenlenen bilgi yarışmasının iptali için dava açtı.

Nakşibendi tarikatı İskenderpaşa cemaatine yakın Server Yaşam Vakfı, bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile işbirliğine gitti.

Eğitim-Sen, Nakşi Server Yaşam Vakfı'nın okullarda faaliyet yürütmesine karşı dava açtı. 

Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklama şöyle:

  • MEB İZİN VERDİ: Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Server Yaşam Vakfı'nın 18.01.2021-05.06.2021 tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm resmi/özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik, “9. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” kapsamında faaliyet yürütmesine izin verilmiştir.

  • ÖĞRENCİ VE VELİLERİN KİŞİSEL VERİLERİ PAYLAŞILIYOR: Sendikamız, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün yetkisini aşan, öğrenci ve velilerinin kişisel verilerini Server Vakfı ortağı 81 dernek ve yurtdışında ilgili kurumlarca paylaşılmasını öngören, öğretmenlere görevleri dışında sorumluluk ve iş yükleyen, Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı şartnamenin iptali ve yürütülmesinin durdurulması talebiyle Danıştay'a dava açmıştır.

  • MEB VAKIFLARIN TAŞERONU GİBİ: Eğitim Sen, dernek ve vakıfların Bakanlık veya milli eğitim müdürlüklerinin taşeronu gibi kullanılmasına karşı hukuksal mücadelesini yürütecektir.

MİLYONLARCA ÖĞRENCİ KATILIYOR

9 yıldır gerçekleştirilen yarışmada, vakfın önceki yıllarda belirlediği konu başlıkları arasında “Büyük İslam ilmihali”, “Hadis”, “Kuran ve sünnet bütünlüğü” ve “Güzel ahlak” gibi konular yer aldı. Yarışmalara 8 yılda, 81 il 922 ilçeden toplam 3 milyon 354 bin 224 kişi katıldı.

“SÜNNET OLMADAN ÜMMET OLMAZ” 

2018'de düzenlenen yarışmada kaynak olarak Nakşibendi Şeyhi Mahmud Esad Coşan'ın “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” adlı kitabı; 2020'de ise “Edeb Mektebi” ve “İletişim, Nezaket ve Adap” adlı kitaplar belirlenmişti.

ÖNERİLEN VAKIF KİTAPLARI

Yarışmanın bu yıl teması ise “Sağlıklı Yaşam” olarak belirlendi. ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek yarışmada yarışmaya özel olarak hazırlanan, ağırlıklı olarak dini kitaplar basan “Server Yayınları” tarafından yayımlanan ve 15 liraya satılan kitaplardan sorumlu olacak. 

PARA, LAPTOP, CEP TELEFONU ÖDÜLÜ 

Yarışmada öğrencileri özendirmek için çeşitli hediyeler de veriliyor. Önceki yıllarda altın dağıtılan yarışmada bu yılın ödülleri arasında laptop, elektrikli kaykay, cep telefonu, akıllı saat, bisiklet, bluetooth kulaklık vb. ödüller bulunuyor. Yarışma danışmanlarına da 5 bin liraya kadar para dağıtılacak. 

 YETİŞKİNLERE DE İLK KEZ YARIŞMA 

Her yıl giderek daha yaygın hale gelen organizasyon kapsamında bu yıl ve bundan sonraki yıllarda yetişkinlere yönelik olarak tamamen farklı bir konseptte bir yarışma yapılacağı da duyuruldu.



SÖZCÜ Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Eğitim-senMebNakşibendi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku