Gündem:
ERDOĞAN AŞI OLDU

ERDOĞAN AŞI OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara Şehir Hastanesi’ne giderek CoronaVac aşısı oldu. Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da aşılamanın yapılacağı Ankara Şehir Hastanesi'ne geldi. Telegram hesabından açıklama yapan Erdoğan, “Ben de aşı oldum” ifadesini kullandı.

Twitter hesabından da açıklamada bulunan Erdoğan, “Başarıyla devam eden aşı programımız dahilinde şu ana kadar 254 bin sağlık çalışanımız ilk doz aşılarını oldu. Ben de onlara katılarak aşılandım. İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan şöyle konuştu:

Öncelikle Ankara Şehir Hastanemiz olarak hakikaten tüm personeliyle, başhekimiyle, doktorlarıyla, hemşireleriyle burada çok büyük bir mücadeleyi, bu corona virüsü süresi içerisinde sürdürdüler. Ve aşılarımız gelir gelmez, işte bakanımız ilk aşıyı ben yaptıracağım dedi ve dün biliyorsunuz ilk aşıyı yaptırdı. Bilim Kurulu üyelerimiz yaptırdılar. Ve ben de aynı şekilde aşıyı yaptıracağım demiştim. Ben de milletvekili arkadaşlarımla birlikte burada aşıları yaptırdık, yaptırıyoruz.

* Türkiye genelinde şu anda 300 bine yaklaşmış vaziyette. Benim şöyle bir istirhamım var, tüm başta siyasi liderler olmak üzere, tüm milletvekillerimiz olmak üzere, lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş aşılanma noktalarında, bu aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum.

* Burada kurulun belirlediği de bir süreç var. Bu sürece göre de, yaş gruplarına varıncaya kadar, bunlar da bu sürecin içerisinde. Gelen aşı miktarı belli, yaklaşık 30 milyon doz aşı daha gelecek. Ve süratle bunu sürdürelim istiyoruz. Nerelerde bu kampanyayı nasıl sürdüreceğimizi Sağlık Bakanlığımız belirlemiş vaziyette.

* Bu süreç dün itibariyle başladı ve yoğun bir şekilde de devam edecek. Ben öncelikle bu süreçte ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum, hasta olarak yatanlara rabbimden şifa diliyorum. Tüm yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Ve bütün sağlık çalışanlarına, bu süreçte ortaya koydukları performans sebebiyle şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

* 260 bin kişi aşı olmuş durumda. Hastanelerimizdeki performanslar iyi, müracaatlar da iyi. Zaten bir aşı içinde belirlediğimiz süreç düşük, baya seri oluyor. 5 dakika aşı, 15 dakika da istirahat. Ondan sonra zaten serbest kalıyor. Böyle bir sürecin içerisindeyiz. Onun içinde bu süreç içerisinde İhsan hocama da teşekkür ederim. Ekibinin çok büyük bir gayreti var.

* Çin aşısının dışında çalışmalar var. Almanya ile olan irtibatlarımız var. Bizim kendi çalışmalarımız var. Onlar da Mayıs’ta devreye girecek. Ben ikinci doz aşıyı 28 gün sonra olacağım.

BAKAN KOCA: SALGINDAN KURTULABİLMENİN YOLU AŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından gazetecilere konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

* Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu salgından kurtulabilmenin yolunun aşı olduğunu biliyoruz. O nedenle vatandaşlarımızın sırası geldikçe, gönüllü olarak aşı olması gerektiğini söylüyorum.

* Bu salgından kurtulabilmenin en önemli yolunun aşı olduğunu söylemek istiyorum. Sistemde biz bugün canlı olarak, Türkiye’de ne kadar aşının yapılmış olduğunu göstermiş olduk.

* Dünyada ilk günde bu kadar yoğun aşı yapmış olan ve canlı göstermiş olan bir ülke var mı bilmiyorum. Bu aşının anlık, canlı ve şeffaf bir şekilde götüreceğimizi söylemek istiyorum.

* Vatandaşımız müsterih olsunlar. Aşı sırası geldiğinde ihmal ettirmeden yaptırması, son derece önemli. Biz risk durumuna göre belirlemiş olduk.

ETKİNLİK ORANI TARTIŞMA YARATMIŞTI

Çin merkezli SinoVac'ın geliştirdiği ve Türkiye, Endonezya ve Brezilya'da denenen corona virüsü aşısının etkililik oranı tartışma yaratmıştı.

Brezilyalı araştırmacılar geçen hafta aşının corona virüsünün hafif seyreden vakalarına karşı yüzde 78 etkinlik gösterdiğini ve ağır vakaların tamamını önlediğini açıklamışlardı.

Batundan Biyomedikal Merkezi Klinik Araştırma Direktörü Ricardo Palacios, Çin’in SinoVac aşısının yüzde 50,38 oranda ‘genel etkinlik’ gösterdiğini duyurdu.

Endonezya, aşının yüzde 65 etkinlik gösterdiğini açıklayarak acil durumlarda kullanımına onay vermişti. Aşının etkinlik oranı Türkiye’de yüzde 91 seviyesinde açıklanmıştı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku