Gündem:
ERDOĞAN: DAVETE İCABET EDECEĞİZ

ERDOĞAN: DAVETE İCABET EDECEĞİZ

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Suriye'de sınır boyunca kurulan terör koridorunu bozduk, sınırımızda güvenliği ve huzuru sağlamamız gerekiyor. Suriye içinde terörden arındırdığımız toplam alanı 8 bin 200 kilometrekareye çıkardık. Verilen sözlere rağmen teröristlerin güvenli bölge dışına çıkarılmadığını görüyoruz. İdlib'de rejimin saldırıları, kalıcı ateşkesi mümkün kılmıyor. Bu saldırılardan kaçan yüz bine yakın kişi sınırımıza doğru harekete geçti. İdlib'deki durum endişe verici, yeni bir sığınmacı dalgasına tahammülümüz olmadığını başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya söyledik. 

"LİBYA'YA ASKER GÖNDERME TEZKERESİNİ TBMM'YE SUNACAĞIZ"

Libya bize hem Osmanlı'nın hem de Gazi Mustafa Kemal'in yadigarıdır. Gazi, bu bölgede savaşmıştır, muhalefetin bundan haberi var mı? Libya bizim denizden de komşumuzdur, çok yönlü ilişkilerimiz mevcuttur. Kardeş Libya halkının yaşadıklarını yakından takip ediyoruz. Ne yaparsanız yapın, biz imzaları attık. Amacımız Akdeniz'de kimsenin hakkını, hukukunu gasbetmek değil tam tersine hakkımızın gasbedilmesine engel olmak. "Libya'ya asker gönderecek misiniz" diye soruyorlar, biz davet edildiğimiz yere gideriz, edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda bir davet olduğuna göre icabet ederiz. Meclis açılır açılmaz, Libya'ya asker gönderme tezkeresini gündeme alacağız. İnşallah ocak ayının 8'inde, 9'unda Meclisimizden bunu da geçireceğiz ve böylece davete icabet edeceğiz. Çeşitli Avrupa ve Arap ülkelerince desteklenen darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği vereceğiz. Onlar bir savaş baronuna yardım ediyor, biz Libya'nın meşru hükümetinin yanında davete icabet ediyoruz. Farkımız bu.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Türkiye'ye küçük düşünmek, davranmak yakışmaz. Kanal İstanbul işte böyle bir projedir. Biz Kanal İstanbul projesini ilmek ilmek dokuduk, inceledik. Proje dünya çapında bir eser olacak. Kanal İstanbul projesinin kararı verilmiştir, belli bir aşamaya da gelinmiştir. Kanal İstanbul proje ve inşa süreciyle ilgili hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. İnşallah yakında bununla ilgili ihaleye de çıkılacaktır. Devlete yük getirmeden yap-işlet-devret modeliyle, oldu ki bulamadık milli bütçeden yapmak suretiyle hayata geçireceğiz. Ana muhalefetin başındaki kişi müteahhitleri tehdit ediyor, sen zaten iktidara gelmeyeceksin, gelemezsin de.

Projeye niçin karşı çıktıklarının mantıklı bir izahını yapamıyorlar. Biz İstanbul'a ve Türkiye'ye kazandırılacak, Kanal İstanbul'a muhalefetin de destek olmasını isterdik. Kanal İstanbul projesi için çevre ve deprem meselesi dahil 56 kurumdan görüş alınmıştır. Bu projeyle artık iyice sıkışan İstanbul'a yeni nefes ve hayat alanları açıyoruz. Kanal İstanbul'un Montrö Sözleşmesi'yle herhangi bir ilgisi yoktur. Tamamen Türkiye'nin kendine ait bir su yolu olarak faaliyet gösterecek. Kanal İstanbul projesinin kararını verdik, senin zaten böyle bir karar alma verme yetkin yok. Kanal İstanbul bir devlet projesidir. Kurumların görevi devletin aldığı kararları yerine getirmektir. Bu görevi yerine getirmeyenler millete ve hukuka hesabını verir.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku