Gündem:
ERDOĞAN NE ZAMAN İSTİFA EDECEK ÖĞRENMEK İSTERİZ
ERDOĞAN NE ZAMAN İSTİFA EDECEK ÖĞRENMEK İSTERİZ

Sputnik'te yer alan habere göre Moskova'da haftalık basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'nın doğusundaki durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kiev güçlerinin provokasyonları nedeniyle bölgedeki ateşkesin kırılgan olduğunu söyleyen Zaharova, ateşkesin yeni yıl tatili sonrasında da korunmasını umduğunu kaydetti.

Haberin detayları şöyle;

'IŞİD'İN LİBYA'YA YERLEŞMESİNİ ENGELLEMEMİZ GEREKİYOR'


Libya'daki son gelişmelere de değinen Zaharova "Rusya'nın altyapısının ve bütünlüğünün yeniden kurulmasını destekliyor. Libya sorununun, Libyalılara kendi geleceklerini belirleme izni vererek çözebileceğimizi birçok kez söyledik" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in Libya'da yerleşmek istediğine de dikkat çeken Zaharova, "Bu senaryoyu engellememiz gerekiyor" diye konuştu.

Bu arada Zaharova, Uluslararası Af Örgütü'nün Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarının sonuçlarıyla ilgili yayımladığı raporu da 'siyasi' ve 'sahte' olarak niteledi. Bu raporda, Rusya'nın Suriye'de misket bombası kullandığı ve bunun sonucunda sivillerin öldüğü iddia edilmişti.

'ERDOĞAN İSTİFASI İÇİN KANIT İSTEDİ AMA BİZ ZATEN BUNU KANITLADIK'


Zaharova, Türkiye'nin IŞİD ile petrol ticareti yaptığını belgeleri ile Rusya tarafından kanıtlanmasıyla ilgili de konuştu.

Rusya'nın IŞİD petrolünün Türkiye'ye kaçırıldığına dair sunduğu bilgilerin başka kaynaklar tarafından da doğrulandığını belirten Zaharova, "Sözgelimi Danimarkalı danışmanlık şirketi Rystad Energy Türkiye'nin petrol kaçakçılığıyla bağlantısı olduğunu gösteren bir rapor yayımladı" dedi.

Zaharova, Erdoğan'ın ne zaman görevinden ayrılacağını öğrenmek istediğini de ima etti ve "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesinin petrol kaçakçılığı yaptığı kanıtlanırsa koltuğunda kalmayacağını söylemişti. Biz zaten bunu kanıtladık. Koltukta durumlar nasıl, bunu öğrenmek isterdim." dedi.

'ABD'NİN YAPTIRIMLARINA ÖZEL YANIT VERECEĞİM'


Bu arada Zaharova ABD'nin Rusya'ya Ukrayna krizi nedeniyle uyguladığı yaptırımları genişletmesini de değerlendirdi. Yaptırımların genişletilmesini 'Rusya'nın çıkarlarının sıkıştırılması' olarak tanımlayan Zaharova, ABD'ye yaptırım kararı karşısında 'özel bir yanıt' vereceklerini söyledi.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku