Gündem:
ERDOĞAN'dan KILIÇDAROĞLU'na YANIT

ERDOĞAN’dan KILIÇDAROĞLU’na YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Türkiye'deki uyuşturucu tehlikesine dikkat çeken açıklamalar yapmıştı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6’ncı Dönem Mezuniyet Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi.

“EMNİYET TEŞKİLATIMA BU TÜR BİR İFTİRADA BULUNAMAZSINIZ”

Erdoğan, şöyle konuştu:

* “CHP Genel Başkanı’nın güvenlik güçlerimize attığı bu iftirayı cevaplandırmayı Cumhurbaşkanı olarak sorumluluğumun bir gereği, böyle gördüğüm için değinmek mecburiyetinde kalıyorum. Türkiye geçmişte en iğrenç en alçak iftiralarla ülkenin seçilmiş başbakanını darağacına gönderecek kadar pespayeleşen tek parti devri zihniyetinin hezeyanlarına maruz kalmıştı.

* Şu anda siz kalkıp da Güneydoğu’da, doğunun değişik yerlerinde uyuşturucu köklerini toplamak suretiyle bu mücadeleyi veren emniyet teşkilatıma bu tür bir hakarette bulunamazsınız, bu tür bir iftirada bulunamazsınız. Bu tür uyuşturucu köklerini toplayan teşkilat işte karşımda. Böyle bir teşkilatı siz nasıl olurda ‘Türkiye cari açığını uyuşturucu satmak suretiyle kapatıyor’ dersiniz? Bu ne insafsızlıktır. Bu ne vicdansızlıktır.

* Yarın bu konuşmamı çok daha farklı bir şekilde grup konuşmamda yapacağım. Çünkü bu hazmedilir bir şey değil. Haramı helali gayet iyi bilen bir iktidarı bu şekilde lekeleyemezsin. Onu sen aynaya bak. Kendinde ara.”

“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR BAŞARIYA SAHİBİZ”

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

* “Şimdi bizden polisiyle, jandarmasıyla, sahil güvenliğiyle; emniyet güçlerimizin canları pahasına yürüttüğü uyuşturucuyla mücadeleyi hiçe sayarak yalanlarla ve iftiralar üzerinden benzer bir oyunun peşindedir. Halbuki biz batı ülkelerinin baş edemedikleri için resmen serbest bıraktıkları uyuşturucuyla mücadelede dünyaya örnek olacak bir başarıya sahibiz.

* Uyuşturucu satıcılarına öylesine göz açtırmıyoruz ki cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin 3’te birinden fazlasını oluşturan 117 bini bu suçtan demir parmaklıklar arkasındadır. Sokaktaki uyuşturucu satıcılarına karşı en küçük bir müsamaha olmadığını bizzat İçişleri Bakanımız en çarpıcı ifadelerle defalarca söylemiştir. Geçmişte uzun yıllar boyunca Güney Asya’da üretilen uyuşturucunun Avrupa’ya sevk merkezi ve pazarı olan Türkiye artık bu kirli kanalları önemli ölçüde tıkamıştır.”

“SİYASİ ALAN AÇTIKLARINI SANANLAR UYUŞTURUCU BARONLARINA HİZMET EDİYOR”

Erdoğan, hem ele geçirilen uyuşturucu miktarı hem cezaevine atılan uyuşturucu satıcısı bakımından rekor başarılara sahip olunduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

* “Bu hakikatlere rağmen hem güvenlik güçlerimizi hem de ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanını, onun atadığı İçişleri Bakanını ilzam ederek kendilerine siyasi alan açtıklarını sananlar uyuşturucu baronlarına hizmet etmektedir. Meclis kürsüsünde uyuşturucu satıcılarından ve organ tacirlerinden vergi alarak ülke ekonomisini kurtaracağını hem de defalarca tekrarlayarak ciddi ciddi anlatan bu zatın hezeyanlarına artık şaşırmayı bile bıraktık. Genel Başkanı böyle yapan partinin milletvekilleri boş durur mu; onlar da Yalova’da mahkeme basıp hakimlere hakaret ederek ya teröristlerin ya hırsızların safında olduklarını göstermişlerdir.”

“GENÇLERİMİZİ KORUMAK İÇİN ELİMİZDEKİ İMKANLARI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 7 yılda akademi bünyesinde yetiştirdikleri 18 bin 398 komiser yardımcısının, 116 bin 269 polis memuru ve 28 bin 742 çarşı-mahalle bekçisiyle emniyet teşkilatını daha da güçlendirdiklerini vurgulayarak, “Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun öncelikli hedeflerinden biri de ülkemizde huzurun kökleştirilmesidir. Bunun için insan hak ve özgürlükleriyle can ve mal güvenliğinin her türlü fiili ve potansiyel tehdide karşı güvence altına alınmasına önem veriyoruz. Türkiye Yüzyılı şefkat ve merhamet yüzyılı olacaktır; bunun teminatı sizlersiniz. Şehir ve karayolu güvenliği gibi klasik hizmetleri zaten en iyi şekilde yürütmeyi sürdürüyoruz. Asıl üzerinde yoğunlaştığımız alanlardan biri gençlerimizin terör ve uyuşturucu gibi belalara karşı korunmasıdır” dedi.

Erdoğan, ne terör örgütlerine ne uyuşturucu baronlarına ne de sapkın ideolojik akımlara kaptırılacak tek bir evladın olmadığını dile getirerek şunları söyledi:

* “Siyasetin içinde olup da hükümetimizi, iktidarımızı, cari açığını özellikle uyuşturucu kaynaklarından temin ettiği gelirle kapatacağını söyleyen zavallılara bir sözüm var, onu yarın söyleyeceğim. Zira şu an bizim iktidarımızın uyuşturucuyla mücadele etmekten başka herhangi bir şey olmadığı gibi o tür kaynaklardan esinlenerek ülkeyi büyütmek gibi bir derdi de yoktur. Biz haramı iyi biliriz. Helali iyi biliriz. Haram size kalsın ey siyasiler. Bunu da böyle bilin.

* Güvenlik güçlerimizin milletimizin huzuru ve özellikle uyuşturucuyla mücadele konusundaki fedakarlığının böylesine ucuz siyaset oyunlarına meze yapılmasına izin vermeyeceğiz. Milletimizin irfanına havale ettiğimiz bu tür iftiralara aldırmadan gençlerimizi her türlü tehdide karşı korumak için elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz.”

“SOSYAL MEDYA MECRALARINDA İFTİRALARLA BİNLERCE KİŞİ LİNÇ EDİLİYOR”

“Böyle bir konuyla huzurunuzda bulunmaktan gerçekten üzüntü duyuyorum” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

* “Ama bu tür saldırılar karşısında susmakta herhalde dilsiz şeytan olmayı gerektirir. Biz dilsiz şeytan da olmayacağız. Türkiye’de huzuru kökleştirme çabalarımızdaki bir diğer önceliğimiz insanımızı sadece fiziki değil aynı zamanda dijital zorbalıklara karşı da güvenlik altına almaktır. İnternetin ve buna bağlı mecraların çoğalması, hayatı kolaylaştırmanın yanında siber suçlara ve yeni suçlu tiplerine de yol veriyor.

* Giderek asimetrik bir tehdit kaynağı haline gelen dijital terör insanımızın huzuru ve haysiyetiyle birlikte devletimizin güvenliğini de hedef alıyor. Hiçbir sınırın ve etik kuralın olmadığı sosyal medya mecralarından yayılan sahte, yalan ve iftiralarla her gün binlerce kişi linç ediliyor, hedef gösteriliyor, milyonların hayatı kararıyor. Evinde, iş yerinde, sokakta koruduğumuz insanımızı dijital dünyanın dehlizlerinde tek başına çaresiz bırakamayız. Dahası Türkiye dünyada en fazla dezenformasyona maruz kalan ülkedir.”

“SOSYAL MEDYAYI KAOS OLUŞTURMAK İÇİN KULLANIYORLAR”

Erdoğan, FETÖ’den bölücü terör örgütüne Türkiye düşmanı pek çok karanlık odağın, sosyal medya mecralarını Türkiye’yi karıştırmak, insanları birbirine kışkırtmak ve sosyal kaos oluşturmak için kullandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

* “Terörün hedefleri açısından Kızılay’da bomba patlatmakla yalanı bir silah olarak kullanmak arasında hiçbir fark yoktur. Türkiye gibi benzer tehditlerle yüzleşen gelişmiş ülkelerin siber suçlara ve terör propagandasına karşı çeşitli adımlar attığını görüyoruz. Kısa süre önce meclisimizin takdiriyle hayata geçen yasal düzenlemenin ülkemizin dijital teröre özellikle karşı hukuk ve demokrasi zemininde yürüttüğü mücadeleyi daha da kolaylaştıracağına eminim.

* İnsanımızın demokrasimizin ve devletimizin güvenliği noktasında gereken her türlü adımı atmakta en küçük bir tereddüt göstermeyeceğiz. Afet ve göç yönetimi gibi bu alanlarda sahip olduğumuz birikimi ülkemizi ve milletimizi gelecekteki muhtemel tehlikelere karşı daha iyi korumak için geliştirmeye devam edeceğiz.”

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından paylaştığı video ile Türkiye’deki uyuşturucu tehlikesinin boyutlarına değinmişti.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya paylaşımında “Türkiye'de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın ‘okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız’ palavrasına. Bugün size Sarayın kara para ile bu zehiri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu” ifadelerini kullanmıştı.

“GENCECİK ÇOCUKLARIMIZ UYUŞTURUCUNUN AĞINA DÜŞÜYOR”

Paylaştığı videoda ailelerin büyük tehdit altına olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Evlerin içinde bir yürek yangını var. Gencecik çocuklarımız evlatlarımız uyuşturucunun ağına düşüyor. Ailelerimiz çaresiz, bir yanda evlatları, bir yanda hayatın türlü zorlukları. Peki bu evlatlarımızın zehirlenmesinin ana kaynağı nedir? Bu acılı, sıkıntılı aileler sokaklarına uyuşturucu girmesin diye mücadele ediyorlar. Ama mevzu sokakta değil. Sokak mücadelesiyle bu sorun çözülemiyor” demişti.

“HER TÜRLÜ KARA PARANIN ÜLKEYE GİRMESİNE GÖZ YUMDULAR”

“Mevzu çok daha büyük ve derin bir yerde” diyerek sebebini detaylı olarak açıklayan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesiyle başladı. O kadar müsrifçe harcadılar ki, Beyt-ül mal'e el uzatacak hale geldiler. Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler. Tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir. Kaynağını sormayacağım' dediler. Bu kirli parayı, yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye'nin cari açığının finansmanında kullandılar. Uyuşturucu baronlarının parasına göz yumarsan, onları Türkiye'ye davet edersen, her türlü imkanı sağlarsan doğal olarak sahipleri de o parayla birlikte Türkiye'ye gelir.

“İSTANBUL'U, DÜNYA SUÇ ÖRGÜTLERİNİN ÇATIŞMA ALANINA DÖNDÜRDÜLER”

* Sonuç, dünyanın her köşesinden, ne kadar uyuşturucu baronu, uyuşturucu çetesi varsa paralarıyla birlikte İstanbul'a geldiler ve yerleştiler. Sonra kafelerde, AVM'lerde birbirleriyle çatışmaya başladılar. İstanbul'u, dünya suç örgütlerinin, uluslararası mafyanın, uyuşturucu baronlarının çatışma alanına döndürdüler. Bu yüzden çocuklarımız, özellikle çaresiz ve arayış içerisindeki çocuklarımız bu tepeden aşağıya yayılan pisliğin hedefi oldu. Sonuç, kaynağı belirsiz kara para böylece sokaklara uyuşturucu olarak indi.”

“UYUŞTURUCUNUN HER TÜRÜYLE SAVAŞMAMIZ LAZIM”

Bugün Türkiye'nin sokaklarında her gelir grubuna göre uyuşturucu satıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, metamfetamine dikkat çekmişti. Kılıçdaroğlu, “Metamfetamin, sokaklarda çok hızlı yayılıyor. Sıvı olarak Türkiye'ye getiriliyor, Türkiye'deki laboratuvarlarda özellikle İstanbul'daki laboratuvarlarda kristale çevriliyor. Dünyada uyuşturucu ile mücadele eden tüm kurumların ortaklaştığı bir nokta var. Metamfetamin dünyanın kabusu olacak. Çünkü, bağımlılık yapma potansiyeli çok yüksek olan sentetik bir uyuşturucu. Kimyasallar karıştırılarak küçük laboratuvarlarda üretiliyor. Çok ucuz olduğu için çok hızlı yayılıyor. Uyuşturucunun her türüyle, özellikle de met ile savaşmamız lazım. Bu ailelerimizi, gençlerimizi, sokaklarımızı savunmak için vereceğimiz çok önemli bir savaş” diye konuşmuştu.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku