Gündem:
ESKİ ALİ SAMİ YEN'DE KAZA FELAKETİ
ESKİ ALİ SAMİ YEN'DE KAZA FELAKETİ

Kaza saat 19.45 sıralarında meydana geldi. İnşaatı devam eden 36 katlı binanın 32'nci katında duran asansör henüz belirlenemeyen bir nedenle içinde işçiler varken zemine düştü. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 10 işçinin öldüğünü açıkladı. İşçilerin cenazeleri Şişli Etfal Hastanesi morguna kaldırıldı.


Olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ile AFAD ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İnşaatta çalışan işçiler ise asansörlerin bakımsız olduğunu iddia etti.

Mecidiyeköy’de asansör kazasının meydana geldiği rezidans inşaatına gelerek bilgi alan Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, olayla ilgili olarak basın mensuplarına ilk bilgileri verdi.

SARIGÜL'DEN AÇIKLAMA

Mecidiyeköy’de asansör kazasının meydana geldiği rezidans inşaatına gelerek bilgi alan Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, olayla ilgili olarak basın mensuplarına ilk bilgileri verdi. Sarıgül şunları söyledi:

“Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Asansörün 22’nci kattan, kardeşlerimizi, emekçi kardeşlerimizi taşıyan asansör aşağıya düşmesi neticesinde olan bir hadise. Şu anda gerek belediyemiz olarak, belediyemiz sağlık ekipleri, büyükşehir itfaiye, AKUT ve polis koordineli olarak çalışıyoruz. Şu anda cesetlerle yani vefat eden kardeşlerimizin tam olarak sayısını belirlemek üzere yoğun bir şekilde içeride çalışmalar var. Biz de belediyemiz olarak herhangi bir aksaklık var mı yok mu onlarla ilgili geniş çaplı araştırmalarımıza devam ediyoruz. Şu an ölen emekçi kardeşimizin sayısı iki ama bunun bir veya iki tane daha artabileceğini içerideki arkadaşlardan aldığımız bilgi neticesinde söyleyebiliriz. Biz Şişli Belediyesi olarak bütün ekiplerimizle sabaha kadar çalışmaların başında olacağız. Bir iki saat sonra tüm neticeyi kamuoyuyla paylaşacağız.“

VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA

Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan rezidans inşaatında işçileri taşıyan asansör 32. kattan düştüğü kazaya ilişkin İstanbul Valisi açıklama yaptı. Vali Mutlu kazada ölen işçi sayısının 10 olduğunu söyledi. Mutlu, olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

CENAZELER HASTANE MORGUNA GETİRİLDİ

Mecidiyeköy'de inşaat alanındaki asansörün 32. kattan zemine çakılmasının ardından, hayatını kaybeden işçiler ambulanslarla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirildi.

Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inşaatın asansörünün 32. kattan zemine çakılmasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İnşaat alanından çıkartılan bazı işçiler, ambulanslarla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Olay yerinden ayrılan 3 ambulansın hastanenin arka kısmındaki hastane morguna yaklaştırıldığı görüldü. Hayatını kaybeden işçilerin ambulanstan indirildiği sırada, önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri basın mensuplarının görüntü almasına izin vermedi.




DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku