Gündem:
FAS DEPREMLE SARSILDI

FAS DEPREMLE SARSILDI

Yüzlerce bina yıkıldı. Fas, tarihinin son 120 yılındaki en büyük depremi yaşadı. 7.2 büyüklüğündeki deprem, ülkenin en turistik kentlerinden Marakeş'in 70 kilometre uzaklığında gerçekleşti. En çok ölümün yaşandığı yer, depremin merkezi olan dağlık El-Havuz şehri oldu. Arama kurtarma ekipleri, hasar gören ve enkaz sebebiyle kapanan yollar yüzünden birçok bölgeye ulaşamadı. Marakeş'te bulunan bir hastanedeki hastalar, depremin ardından tahliye edildi.

Şehrin tarihi duvarının hasar gören kısımlarından yollara düşen parçalar, buldozerlerle temizlendi. Depremin ardından sokağa dökülen Faslılar ve turistler, geceyi sokaklarda geçirdi.

Depremle sarsılan Fas'a dünyanın dört bir tarafından destek mesajı yağdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan depremden etkilenen Fas halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Bu zor gününde tüm imkanlarımızla Faslı kardeşlerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise "Kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için destek sağlamaya hazırız" dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR

El-Huz bölgesinde yerel saatle 23.10 sıralarında meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin bilançosu ağırlaşıyor. Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede son yüzyılda görülen en büyük depremde can kaybının bin 305’e, yaralıların sayısı bin 832’ye yükseldiği duyuruldu.

Kurtarma ekipleri kayalarla kaplı yollardan geçerek yıkımın büyük olduğu dağlık bölgelere ulaşmaya çalışıyor.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Fas’ın El-Huz bölgesinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildi. Fas Kraliyet Mahkemesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, deprem nedeniyle ülke genelinde bayrakların yarıya indirileceği ve 3 günlük ulusal yas ilan edileceği bildirildi. Açıklamada ayrıca silahlı kuvvetlerin, depremden etkilenen bölgelere temiz içme suyu, gıda malzemeleri, çadır ve battaniye sağlamak için arama-kurtarma ekiplerini görevlendireceği belirtildi.
 



CNN Türk
Anahtar Kelimeler
DepremFasKuzey Afrika
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku