Gündem:
FİLİSTİN LİDERİ İSTANBUL'DA
Kritik ziyaret: Filistin lideri İstanbul'da

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas İstanbul'a geldi. Abbas'ı havalimanında Gül karşıladı. İkili daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekâtı devam ederken Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İstanbul'a geldi. Abbas'ı havalimanında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül karşıladı. İki lider daha sonra gazetecilerin karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısındaki açıklamalardan satırbaşları şöyle:

Abdullah Gül:

Biraz önce Sayın Abbas ve arkadaşları bizi bilgilendirdiler. Kendilerine de söylediğim gibi, birinci öncelik ateşkesin sağlanması ve 2012'deki gibi bir mutabakatın ortaya çıkması ve sürdürülebilir bir hal alması. Çok sıkıntılar çeken Gazze’deki Filistin halkı başta olmak üzere bütün Filistinlilere insani yardımların süratle ulaştırılması. Kalıcı çözümün sağlanması ama öncelik saldırıların durması...

Mahmud Abbas:

Birleşmiş Milletler'deki çabalarımıza ilişkin olarak Türkiye'nin bize verdiği destek gerçekten onur verici. İki yılda bir yıkıma uğruyoruz. Ateşkesin sağlanması için yoğun çabalarımızı sürdürüyoruz.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku