Gündem:
GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 400'Ü GEÇTİ
GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 400'Ü GEÇTİ

İsrail ordusunun Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'ndeki saldırısında en az 50 Filistinlinin öldüğü, saldırlarda hayatını kaybedenlerin 410'a yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra Şifa Hastanesinde yaptığı basın açıklamasında, "İlk yardım ekipleri, Şucaiyye Mahallesi'nde yıkılan evlerden 17'sinin çocuk, 14'ünün kadın 60 kişinin cesedini çıkardı, 210 kişiyi de hastanelere taşıdı" diye konuştu.
Kudra, İsrail'in Gazze'ye yönelik aralıksız saldırılarından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 420'ye, yaralı sayısı ise 3 bine ulaştığını söyledi. 

İsrail, 7 Temmuz'da  "Koruyucu Hat" adıyla, yıllardır abluka altında tutuğu Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara operasyonu başlamıştı.

İSRAİL 2 SAATLİK ATEŞKESİ BOZDU

İsrail ordu sözcüsü, Kızılhaç'ın sunduğu "Gazze'nin Şucaiyye mahallesinde 2 saatlik ateşkes uygulanması" talebini kabul ettiklerini bildirdi. Ancak İsrail, iki saatlik ateşkes süresi dolmadan Hamas’ın “ateşkesi bozduğu gerekçesiyle” Gazze’yi yeniden bombalamaya başladı.

KASSAM TUGAYLARI: 14 İSRAİL ASKERİNİ ÖLDÜRDÜK

Öte yandan Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Mücahidlerimiz, bu sabah Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi'nin doğusuna doğru ilerlemeye çalışan İsrail güçlerine mayınlı pusu kurarak, 14 İsrail askerini öldürmeyi başarmıştır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İsrail ordusuna ait askeri gücün araçlarıyla daha önce hazırlanmış mayınlı bölgeye girmesinin ardından mayınların patlatıldığı ve daha sonra askerleri taşıyan araçların yanına gidip kapıları açılarak içindeki 14 askerin infaz edildiği belirtildi.




Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku