Gündem:
GÖZ YUMANI, TERFİ ETTİRDİ
GÖZ YUMANI, TERFİ ETTİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın Türk Sanat Müziği sanatçısı Sevim Tanürek'e çarparak ölümüne sebep olan kazada kusursuzluk raporu veren Eyüp Çakmak, TDİ Genel Müdürü olarak atandı.

16 yıl önce 1 Mayıs 1998′de İstanbul’da (Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi’nde) saat 11:45 sıralarında meydana gelen kazada 34 ABR 93 plakalı Opel marka aracın çarptığı yaya, Türk Sanat Müziği sanatçısı Sevim Tanürek Alman Hastanesi’nde vefat etmişti. Ünlü sanatçının ölümünün ardından Erdoğan hakkında “Dikkatsizlik ve Tedbirsizlik ile Hayati Tehlike Teşkil Edecek Derecede Yaralamaya Sebebiyet Vermek” suçundan Asliye Ceza Mahkemesi’nde TCK 459/2 maddesi uyarınca 3 aydan 20 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kazaya ilişkin yargılama sürecinde Ahmet Burak Erdoğan'ın tamamen suçsuz bulunmuş, kazanın kusuru bütünüyle (8/8) Sevim Tanürek’e yüklenmişti. Bu rapor aynı daire tarafından 20 Ocak 2000′de teyit edilmişt. Bu rapor hazırlanırken Eyüp Çakmak ilgili ihtisas dairesinin başındaki kişiydi. Mahkemenin 2 Haziran 2000 tarihli duruşmasında, Ahmet Burak Erdoğan’ın beraatine karar verilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuyla ilgli açıklama yapmıştı.

'ERDOĞAN'IN OĞLUNU AKLAYANLAR MÜDÜRÜ OLDU'

Ahmet Burak Erdoğan hakkında kusursuzluk raporu veren Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi’nin başındaki Eyüp Çakmak'ın, 4 Mart 2004′te, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidardayken Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) A.Ş.’ye genel müdürü olarak atandığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

''Adli Tıp Raporu diyor. Yıl 1998 11 Mayıs... Şişli Abide-i Hürriyet caddesinde bir kadın yaya geçidinden karşıya geçiyor. Geçerken araba geliyor çarpıyor. 35 metre sürüklüyor ve yaralanıyor... 34 ABR 93 plakalı araç. Yaralanan Sevim Tanürek... Şarkıcı... Arabayı kullanan Burak Erdoğan... Erdoğan'ın oğlu. Tayyip Erdoğan İBB başkanı. İtfaiye aracı geliyor bütün delilleri yok ediyor. Yerleri yıkıyor. Siz hiç itfaiyenin kazaya müdahalesini duydunuz mu? Sevim Tanürek ölüyor. İlk rapor sekize üç yaya kusurludur dendi.

Sevim Tanürek vefat edince savcı yeni iddianame hazırladı. Ölüme sebebiyet verildi. 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istedi. Dava açıldı, Burak Erdoğan mahkemeye gitmedi çünkü İngiltere'ye dil öğrenmeye gitti. Bir dahaki duruşmaya da katılmadı. Mahkeme ne hikmetse bir rapor daha istedi. Gelen ikinci rapor sekizde sekiz yaya kusurludur dedi. O raporu veren dairenin başkanı Türkiye Denizcilik İşletmelerine Genel Müdür yardımcısı oldu. Bütün yurttaşlarıma seslneiyorum. Elinizi vicdanınıza koyun: Allah deyin vicdan deyin iman deyin ne derseniz deyin, bunu yapan adam bu ülkeyi yönetiyor şimdi. Siz eğer, hala bu gerçekleri görmüyorsanız yalan üzerine inşa edilen ahlaksızlık üzerine inşa edilen siyaset anlayışını hala içinize sindiriyorsanız gidin AKP'ye oy verin. Hayır diyorsanız ki temiz siyaset olsun, siyasetçi halka hesap versin, yalan söylemesin, her yurttaşın derdine derman olun diyorsanız adres belli, o adres CHP'dir'' demişti. 



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

TÜRKİYE'de İRAN İÇİN MİLLİ YAS
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki üst düzey yetkililerin helikopter kazası sonucu hayatını...

Haberi Oku