Gündem:
GÜZELLİK UZMANLARI İSYANDA

GÜZELLİK UZMANLARI İSYANDA

Özellikle son pandemi genelgesi ile bir kez daha mağdur edilen güzellik uzmanları ve güzellik salonu esnafının ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını ifade eden Aydın, “Güzellik sektöründe esnaf ve ticaret odalarına bağlı yaklaşık 200.000 güzellik salonu faaliyet göstermekte. Bu sektör bir milyondan fazla çalışana istihdam yaratmaktadır. Bu çalışanların %98'inin kadın olduğu düşünülecek olursa ülkemizdeki kadın istihdamına katkısını kolaylıkla görmek mümkündür” dedi.

Birçoğu mikro işletmeler olarak faaliyet gösteren güzellik salonları çalışanları ve esnafının fedakârlıkları ile ayakta kalmaya çalıştıklarına dikkat çeken Aydın, koca bir sektörün bilinmemenin, tanınmamanın, temsil edilememenin çaresizliği ile sesini duyuramamakta olduğunu haykırıyor, seslerini duyurmak istiyor.

Birçok benzer hizmeti veren, hastane, tıp merkezi ve estetik hizmeti veren muayenehaneler açıkken güzellik salonları anlaşılmaz şekilde bir kez daha faaliyetlerinin durdurulduğunu söyleyen İGDESO Başkanı Ayşe Aydın’ın açıklaması şöyle:

“Derdimiz adı geçen yerlerin kapatılması değil, haksız rekabetin önüne geçmek ve üyelerinin intiharın eşiğine geldiği güzellik uzmanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için güzellik salonlarının açılmasıdır.

Burada özellikle hastane, muayenehane adıyla faaliyet gösteren ve hekim sorumluluğunda açılan yapılara ve yanlarında yasadışı olarak çalıştırılan güzellik uzmanlarına dikkatinizi çekmek isterim. Ne yazık ki asıl işi teşhis ve tedavi olan bir kısım hekimimiz güzellik sektöründeki pastayı görünce gerçek görev ve yeminlerini bir kenara koyarak bizim mesleğimize soyunmuşlardır.

Serbest piyasa, soyunabilirler, soyunsunlar. Ancak sadece soyunmakla kalmamış açtıkları sürekli davalarla güzellik uzmanlığı mesleğini güzellik uzmanlarının elinden almaya göz dikerek, güzellik salonlarından tek farkı dolgu ve Botoks yapma yetkisi olan yapılanmalara gitmiş epilasyondan, masaja, cilt bakımından, kalıcı makyaja kadar her alanda faaliyet göstererek güzellik salonu hizmetlerini sağlık kuruluşu tabelası altında verir hale gelmişlerdir. Bugün devlet hastanelerinde dermatolog ve plastik cerrah bulmak neredeyse mümkün değildir. Ciltteki hastalıkların teşhisi ve tedavisi için gösterilmesi gereken çaba, yerini, tüccar hekimlerin, tabelası hastane, tıp merkezi veya muayenehane olan ama gerçekte bir “Güzellik Salonu” haline gelmiş işletmelerinde güzellik uzmanlığı icrasına bırakmıştır.”



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku