Gündem:
İBB VAKFINA YARDIM ENGELİ

İBB VAKFINA YARDIM ENGELİ

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada İBB’ye bağlı İstanbul Vakfı’nın izinsiz yardım topladığı gerekçesi ile yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada “İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğümüzce; İBB sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda İBB iştiraklerinden İSBAK A.Ş. aracılığıyla geliştirilen ve İstanbul Vakfı tarafından ilimizdeki iki (2) farklı AVM'ye yerleştirilen kiosklarla, dijital yöntemle yardım toplandığı tespit edilmiştir” denildi.

Yapılan inceleme sonucunda yardım toplama faaliyetinin 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu gereğince izne tabi olduğu, ancak herhangi bir izin alınmadığı kaydedilerek “Bu nedenle; 2860 sayılı Kanunun 6. maddesi 2. fıkrasında yer alan ‘İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır…' hükmü gereğince başlatılan yasal işlemler devam etmektedir” denildi.

İZNİ HUKUKEN GEREK YOK ANCAK BAŞVURU YAPILACAK

Edinilen bilgiye göre valilik tarafından kaldırılan kiosklar için İBB'ye bağlı İstanbul Vakfı bugün izin başvurusunda bulunacak.

Ancak Dernekler Masası'na bağlı olan İstanbul Vakfı'nın hukuken para toplama yetkisinin bulunduğu, bir kampanya düzenlenmediği, AVM özel mülk olduğu için de izin almaya gerek olmadığı belirtildi.

KIZ ÇOCUKLARINA EĞİTİM BURSU

İstanbul Valiliği'nin açıklamasında bahsedilen İBB'nin yaptığı sosyal medya paylaşımında “Kız çocuklarına eğitim bursu vermek artık çok kolay.@isbakas’nin

@ibbvakfi  için geliştirdiği destek kioskları aracılığıyla kredi veya banka kartınızla bağışta bulunabilir, şeffaf işleyen süreç sonunda İstanbul’da dayanışmayı büyütebilirsiniz” denilmişti.

KURBAN BAĞIŞI KAMPANYASINDA DA KRİZ YAŞANMIŞTI

İstanbul Vakfı'nın 2021 yılında da Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırmak üzere düzenlemek istediği bağış kampanyası için yaptığı başvuruya İstanbul Valiliği izin vermemişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki göstermesinin ardından bakanlığa bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Kurban bağışı kampanyasına izin vermişti.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku